Nike FI Impact – Lisää naturalistisia golfkenkiä

Golfkausi jatkuu helteisesti eikä kolopalloilijoilla välttämättä ole tällä hetkellä aikaa väijyä uutuustuotteita. Nike on tästä huolimatta päättänyt julkistaa elokuun alussa uusimman golfkenkänsä, Nike FI Impactin. Malli jatkaa Nike TW 13:n polulla Free-mallistosta innoitusta saaneena golfkenkänä. Impactissa kuitenkin kengän kehittämiseen on Tiger Woodsin sijasta (ainakin mainoksissa) osallistunut norjalainen huippugolfari Suzann Pettersen.

FI Impactissa on tavoiteltu Freestä tuttua keveyttä ja jalan luontaisen liikkeen mahdollistamista. Kengästä ei silti kannata odottaa 3.0:n veroista väänneltävyyttä ja taskuun taitettavuutta vaan ketteryys on suhteessa perinteisempiin golfkenkiin. Osana Impactin pohjaratkaisua on ruusukkeiden korvaaminen kiinteillä piikeillä, joiden uskon helpottavan pohjan valmistamista ja muotoilua halutunlaiseksi. Niken mukaan kiinteät piikit tarjoavat toki vähintään yhtä hyvä pidon kuin vaihdettavat ruusukkeetkin.

Tämän uuden, Freemäisen pohjan Nike sanoo hyödyttävän golfaria, koska se mahdollistaa jalkojen pysymisen maassa kauemmin, mikä tarkoittaa parempaa energiansiirtoa swingiin eli pidempiä lyöntejä.

Vedenpitävän päällisen osalta uutuuden ratkaisut ovat perinteisempiä: mesh-kangasta ja Dynamic Fit -parantamassa istuvuutta. Jälkimmäisen käyttäminen on mielenkiintoinen valinta, koska ainakin juoksukengissä Dynamic Fit on jo saanut tehdä tilaa uusille ratkaisuille.

Hintaa kengällä tulee olemaa 160 dollaria eli se on hieman halvempi kuin Tigerin nimikkokengät.

Lähde ja kuvat: Nike

Kommentoi

Kommentit