New Balance 110 Boot – Korkeavartinen ja minimalistinen juoksukenkä samassa paketissa?

Nyt on talvi tullut ja maastojuoksu on muuttunut astetta haasteellisemmaksi. Eilen ja tänään juostessani pohdin kuitenkin, että toisaalta maastojuoksun tyylinen alusta on oikeastaan talvella helpommin löydettävissä kuin kesällä. Tällaisten pyryjen jälkeen ei tarvitse kuin lähteä ovesta ulos ollakseen mitä hienoimmalla ja vaihtelevalla polulla. Maasto voi olla kaikkea peilikirkkaan jään ja epätasaisen polun väliltä, jatkuen umpihangen kautta sulaan asvalttiin.

Tätä pohtiessani ja erilaisilla alustoilla edetessäni totesin pitäväni vaihtelevasta lenkkeilymaastosta, ja oikeanlaisilla varusteilla juoksusta saisi vielä hauskempaa, kun voisi lähteä juoksemaan milloin muhkuraisempaa polkua ja milloin vaikka umpihankea. Jälkimmäinen on toki hieman haastellisempi toteuttaa, koska tällöin jalat tuppaavat kastumaan ja loppulenkistä voi tulla yllättävän nopeatempoinen lämpöiseen kiirehtiessä.

Yksi oikeanlainen varuste päähänpisto-lenkkeilyyn voisi olla tänä vuonna laajemmin markkinoille tulleet korkeavartiset juoksukengät. Ensimmäisenä ehdimme kertomaan Salomonin Snowcrossista, tällä kertaa esittelemme toisen vaihtoehdon: New Balance 110 Boot. Boot on nimensä mukaisesti rakennettu suosiota ja kiitosta keränneen New Balance 110 -maastokengän pohjalle.  Alkuperäinen 110 oli rakennettu minimalismia silmällä pitäen eli se oli matalapohjainen, kevyt ja taipuisa. Lisäyksenä Bootiin on laitettu nilkan pituinen, vettähylkivä päällinen. Muuten kenkä on samanlainen pikkuveljensä kanssa: pohjassa on maastokuviointi, päkiän alta löytyy kevyt kivisuoja (rock plate), kanta on 18 mm:n korkeudessa ja päkiä 14 mm korkea eli droppia tulee 4 mm. Jo nämä speksit nostavat haluja pääästä kokeilemaan kenkää, mutta viimeisenä silauksena kiinnostukselle on ilmoitettu kengän paino: 258 grammaa.

Olisko New Balance 110 Bootissa siis tosiaan minimalistinen vaihtoehto kevyempää ja korkeavartista talvijuoksukenkää hakeville? Noh, minimalismi on määrittelykysymys, mutta ainakaan nämä jalassa ei tarvitsisi vastustaa talvella usein toistuvaa hinkua lähteä kesken lenkin pinkomaan umpihankeen. Tämän jälkeen voisi vieläpä jatkaa tyytyväisenä kinttupolkujen  tarpomista.

Lähteet: New Balance ja Runningwarehouse

Kommentoi

Kommentit