Natural motion -kengät vyöryvät golfviheriöille

Erilaisia jalan luonnollista liikettä mukailevia ns. natural motion -kenkiä ilmestyy markkinoille kuin sieniä sateella. Samalla lajirajat paukkuvat ja monet lajit, jotka ennen ovat vannoneet jäykkien kenkien nimeen taipuvat nyt kuluttajien vaatiessa enemmän joustoa ja pehmeyttä. Jo aikaisemmin ASA:n sivuilla on nähty Rogi Federerin tenniskenkä esimerkkinä tästä.

Tänä keväänä natural motion -kengät ilmestyvät vahvasti myös golfviheriöille ja jättiläiset Nike ja Adidas eivät aio missata tätä junaa.

 Natural motion -kengät saapuvat golfviheriöille

Niken uusi  TW13 golfjalkine on saanut innoituksensa Niken loistavasta Free -kengästä. Tarinan mukaan Tiger Woods (josta tietysti TW) halusi golf-kenkäänsä enemmän urheilukenkämäisiä ominaisuuksia. Niken insinöörit ottivat vihjeestä vaarin ja TW13 on tämän työn tulos (katso hieno video artikkelin lopusta). Kengän pohjassa on hyvin nähtävissä Freen muotoilu sekä kuusi ruusuketta. TW13 sisältää myös Niken Dynamic Fit –järjestelmän. Hintaa tällä jalkineella on noin 200 euroa ja myynti käynnistynee lähiaikoina. Maailmalla kassat alkoivat kolista muutama päivä sitten.

Natural motion -kengät saapuvat golfviheriöille

Adidaksen näkemys natural motion golfkengästä on nimeltään Crossflex. Samoin kuin Niken TW13 sekin on rakennettu juoksukengän pohjalle. Crossflex kuitenkin on ruusukkeeton versio, eli siinä mielessä ehkä vielä enemmän vapaa-ajankenkämäinen. Crossflexin pohjassa on kuitenkin ns. ”zonal traction elements” –systeemi. Se koostuu nappuloilla vahvistetuista pohjan palasista, jotka lisäävät pitoa. Kenkä on myös vedenpitävä, joten myös pidon pitäisi olla kohtalainen myös märällä kelillä. Hintaa on noin 100 euroa ja myynti alkanee ainakin maailmalla ensikuussa.

Molemmat tuotteet ovat hyvän näköisiä ja varmasti vain välietappi natural motion –kenkien lajienvalloitusmatkalla.

Kuvat ja lähteet: nikeinc.com, gearpatrol.com

1 comment

Kommentoi

Kommentit