Mullistuksista muutoksiin – Asicsin uudet DS Trainer 19 ja GT-2000 2

Asicsin tuettujen mallin terävimpänä kärkenä on perinteisesti ollut Kayano, jonka 20-juhlavuotismallista kirjoittelimme jo. Nyt puolestaan on korkea aika raottaa taustoja myös parille muulle kevään uutuudelle, Asics GT-2000 2:lle sekä DS Trainerille.

Asics GT-2000 2

Kaksitonninen on toinen Asicsin tuettujen pk-kenkien huippumalleista. Se koki viime vuonna suuren muutoksen, lähtien numeroinnin uudelleen aloittamisesta ja ulottuen tuen sekä pohjan suuriin muutoksiin.

Uusimmassa 2000:ssa on isoveljensä Kayanon tavoin FluidRide-välipohja. Välipohjassa jalkaa lähempänä oleva osa on kovempaa materiaalia tarjoamassa parempaa tuntumaa, kun alempana oleva osa taas huolehtii hyvästä vaimennuksesta. Huomautuksena todettakoon, että tällainen välipohjan jakaminen korkeussuunnassa kovempaan ja pehmeämpään materiaaliin näyttäisi olevan leviämässä juoksukenkämarkkinoille laajemminkin.

Tuttuina ja turvallisina elementteinä mallissa jatkuvat geelivaimennus, Dynamic Duomax –ylipronaatiotuki sekä Guidance Line ­ohjaavuusura. Paino on pysynyt 310 grammassa ja droppi säilynyt Asicsin yleisenä kymppimillisenä.

Asics GT2000 2 miehet
Asics GT 2000 2 naiset

Vasemmalla miesten ja oikealla naisten malli.

Asics Gel DS Trainer 19

Kuten kaksitonninen, niin myös DS Trainer koki suuren muutoksen viime vuonna. Tämän vuoden osalta isoin muutos kohdistui päälliseen, joka on nyt kahdesta mesh-verkosta rakennettu. Tarkoituksena on ollut parantaa sekä istuvuutta että hengittävyyttä, ja ainakin päällisin puolin uusi päällinen näyttää edeltäjäänsä kevyemmälle.

Välipohjan osalta DS Trainer jatkaa muuttumattomana, se on Asicsin toisiksi kevyintä ja vaimentavinta SoLyte-EVAa, minkä lisäksi kantapäässä ja päkiällä on erillinen geelivaimennus. Myös edeltävästä versiosta tuttu kahden Trainerin ilmestyminen, sekä neutraalin että ylipronaatiotuetun mallin ilmestyminen jatkuu.

Asics DS Trainer miehet
Asics Ds trainer naiset

Ns. perinteinen DS Trainer eli tuettu versio

Asics Ds trainer neutral miehet
Asics DS trainer neutral naiset

Neutraalit DS Trainerit

 

Kaiken kaikkiaan Asics jatkaa tuettujen kenkien osalta suurimpien mullistusten jälkeen tekemällä pieniä viilauksia ja parannuksia. Valinta vaikuttaa perustellulle, koska näin käyttäjä ei joudu jälleen täyden uuden valinnan eteen vaan voi vanhasta tykänneenä lähteä rohkeammin sovittelemaan uudistettuja versioita. Toivotaan, että joku tai joitakin näistä uudistetuista malleista saataisiin myös ASA:lle testiin, jotta voisimme jatkaa Asicsin tuotetestien sarjaamme sekä seurata malliston kehittymistä omakohtaisesti.

Kuvat: Asics

Kommentoi

Kommentit