Mizuno Wave Hitogami – Ronin ja Musha tekevät tilaa ihmisjumalalle

Tuleeko kaksi hyvää yhdistämällä huippuhyvä? Tai kaksi suosikkia yhdistämällä suursuosikki? Vastaus varmasti vaihtelee tapauskohtaisesti, mutta Mizuno on juoksukenkämalliston uudistuksessaan päättänyt lähteä rohkealle linjalle ja korvannut yhdellä mallilla pari vanhaa. Valmistajan kisakenkien suosikit, neutraali Wave Ronin ja ylipronaatiotuettu Wave Musha, siirtyvät syrjään uuden maantiekiitäjän, Mizuno Wave Hitogamin tieltä.

Hitogami on molempia edeltäjiään kevyempi, painoa on 208 grammaa (US M 9).  Suurin selitys laihdutuskuurille on välipohjamateriaalin vaihtaminen U4iC:hen, jonka väitetään olevan samalla vaimennusteholla 30 prosenttia kevyempää kuin aiempi  AP+. (Erityismaininta muuten selventävistä ja helpoista nimistä.)

Mizuno_Wave_Hitogami_2

Ylipronaatiotukea kengässä ei ole, mutta Mizunon omien vihjailujen perusteella uudistettu Wave-teknologia toimii silti pienoisena vakauttajana sitä kaipaaville. Ideana pohjassa olevalla Wave-levyllä on kohdistaa alastulossa kenkään kohdistuva liike-energia suoraan eteenpäin. Lieneekö ylipronaatiopuheen takana, että tämä levy joko kohdistaa sivulle menevää energiaa eteen tai sitten levy jäykkyytensä takia ehkäisee sivuliikettä. Niin tai näin, kisakengässä tukea tuskin hirveästi on.

Kantapään ja päkiän välinen droppi on yhdeksän millimetriä eli tällä osastolla Hitogami on varsin tyypillinen kisakenkä. Muutenkin kenkä vaikuttaa speksien perusteella ja Mizunon suositusten mukaan olevan suunniteltu ennen kaikkea 5–10 kilometrin kisoihin ja hieman tehokkaammalla juoksijalle jopa maratonille. Toisaalta nykypäivän kenkätrendejä seuraillen löytyy blogeista jo ennakkoarvioita kengän toimivuudesta jokapäiväisenä trainerina..

Viimeisenä maininnan ansaitsee kengästä sen silmiin pistävin osuus, päällinen. Asettamalla kengät toisiaan vasten, muodostuu päällisestä Hitogami-näyttelijän maskin kuva. Hitogami-nimi tulee japanilaisesta Kabuki-teatterista, jossa osa esittäjistä käyttää maskia tai maalaa kasvonsa, jolloin he muuttuvat ihmisjumaliksi, Hitogameiksi. Toivottovasti kenkä myös toimii nimensä mukaisesti ja ennätysmurskajaisia on käyttäjille luvassa.

Mizuno_Wave_Hitogami_TooManyRunningshoes_2

Kuva: toomanyrunningshoes.blogspot.com

Lähteet: HolabirdsportRunningwarehouse ja toomanyrunningshoes

Kommentoi

Kommentit