Mizuno Wave Ekiden ja Wave Universe – Kevyempi ja kevyin

Japanilaiset versiot kisakengistä ovat usein olleet ne keveimmät mallit kategoriassaan, mutta valitettavasti nämä keijuikaiset pääsevät harvoin Japanin markkinoita pidemmälle. Matka Suomeen tuntuu olevan erityisen haastava. Juoksutrendien kääntyessä kuitenkin yhä kevyempien mallien suuntaan, ovat myös nämä kevyimmät Japaniversiot alkaneet liikkua saarivaltion ulkopuolelle, etenkin rapakon toiselle puolelle Yhdysvaltoihin. Eräs tällainen Tyynenmeren matkaa suunnitteleva tossu on Mizunon Wave Ekiden.

Kenkä on saanut nimessä Japanissa suositusta maantieviestijuoksun muodosta, jossa viestiosuudet tuppaavat oleman hieman perinteisiä 100 tai 400 metriä pidempiä. Mizuno on ymmärtänyt tällaisen hienon kilpailumuodon tärkeyden (tai nimen vetoavuuden) ja nimennyt yhden kevyimmistä kilpatossuistaan Ekideniksi. Malli vaikuttaa tutustumisen arvoiselle, painon ollessa 128.8 grammaa ja dropin 6 mm:ä. Kengän ulkopohjassa on panostettu pitävyyteen ja pitokumin määrä onkin yksi suurimpia koskaan näkemiäni.

Kengässä on myös Mizunon Wave-teknologia tuomassa vaimennusta uhraamatta keveyttä. Waven ideana on ohjata jalkaan kohdistuva törmäysvoima alastulovaiheessa pois päin jalasta. Uskoisin kuitenkin tärähdyksiä jäävän yhä jalkaa aistittavaksi eli kenkä tuskin on mikään vaimennuksen ihmelapsi.

Enpä tiedä uskaltaisinko itse moisella jalkineella juuri rataa pidemälle lähteä juoksemaan, mutta tällaisille oikeasti kevyille kengille nykyisten entistä jämäkämpien racing flattien aikakaudella on varmasti tilausta. Mikäli kenkä kuitenkin tuntuu yhä hieman raskaalle, voi katseen siirtää vielä kevyempään vaihtoehtoon, Mizuno Wave Universe 4:een. Tämän kengän paino on enää 109 grammaa ja droppia löytyy 4 mm:ä. Universe onkin jo useita barefoot-kenkiä kevyempi eikä toisaalta eroa pohjan paksuudeltakaan ole niin dramaattisesti. Universe on mahdollista hankkia heti kokoelmiin, koska kenkää on jo nyt saatavilla sekä Euroopasta että Yhdysvalloista.

Mizuno Wave Universe

Lähteet: blog.runningwarehouse.com, runningwarehouse, mizuno, shop.zentan.

Kommentoi

Kommentit