Mitä saadaan, kun yhdistetään Nokian insinöörejä sekä urheilun eri aloilla toimineita eksperttejä? Mbody-älyshortsit

Myontecin kehittämät Mbody älyshortsit olivat tulleet tutuksi jo ennen ISPO-messuja muun muassa vuoden liikuntatuote -kilpailusta, mutta en ollut kuitenkaan ehtinyt syventyä tuotteeseen tarkemmin. Ispossa pääsin kuitenkin juttelemaan firman kundien kanssa ja nyt tuote on jo hieman tutumpi. Tulen ilmeisesti saamaan Mbodyt testiin jossain välissä eli tarkempaa juttua on luvassa luonnollisesti sitten, kun olen päässyt testaamaan tuotetta ja perehtymään sen kaikkiin ominaisuuksiin.

myontec

Mbody on maailman ensimmäinen älyvaate, jolla voidaan mitata sykemittarin tavoin lihastoimintaa. Mbodyn avulla on saatavissa täysin uutta tietoa lihaskuormituksesta, suoritustekniikasta, lihastasapainosta, lihastyön taloudellisuudesta ja intensiteetistä. Ihmiskehon moottoria eli sydäntä ja sen toimintaa seurataan jo monella eri laitteella niin harjoituksen aikana kuin se jälkeen. Mbody keskittyy sen sijaan keräämään dataa lihaksista ja niiden toiminnallisuudesta. Mbody mittaa lihasten kuormitusta, suoritustekniikkaa, lihasbalanssia sekä lihasten tehokkuutta ja instensiteettiä rasituksessa. Eli dataa kerätään paljon, ja onkin mielenkiintoista nähdä, millaista data on ja miten sitä pystyy hyödyntämään, jos saan tuotteen testiin. Voisin päästä esimerkiksi mittaamaan sitä, miten lihasbalanssi leikatun jalkani ja ns. ”terveen” jalkani asettuu. Myös askeltekniikassa on leikkausten takia todella suuria eroja, ja tätäkin olisi hauska päästä tutkimaan. Ja sitten tietenkin sitä, miten lihastyö kokonaisuudessaan muuttuu esimerkiksi pitkäkestoisessa tai korkean intensiteetin treenissä. Tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään, mutta jääköön se tällä kertaa tähän. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että tuote taittuu vaikka mihin.

myontec

En rupea vielä tässä postissa esittelemään tuotetta tätä enempää. Sen verran kuitenkin sanon tässä vaiheessa, että on todella mahtavaa nähdä Suunnon ja Polarin rinnalle nousevan uusia yrityksiä, jotka kehittävät uusia laitteita urheiluun ja suorituskyvyn mittaamiseen. Lisäksi on hienoa, että Mbody oli ISPO:ssa Brandnew-kilpailun finalisti, ja vaikka voittoa ei tullutkaan tässä kategoriassa, voittivat Mbody-älyshortsit messuilla puettavan teknologian innovaatioiden maailman cup-kilpailun. Voitto tuli Sports&Fitness -kategoriassa. Kilpailuun osallistui kaikkiaan yli 600 tuotetta 69 maasta.

myontec_ispo2014

2014-01-28 14.47.52

Tuote on noteraattu jo niin kotimaisessa kuin ulkomaisessakin lehdistössä, ja veikkaan, että saamme kuulla tuotteesta vielä paljon lisää.

Kuvat: Mbody

Kommentoi

Kommentit