Kuinka vahva on tahdonvoimasi? – UnderArmour39 kertoo sen sinulle

Viimeisten vuosien aikana markkinoille on tullut enemmän suoritusta mittaavia appeja kuin omaan kenkäkaappiini kenkiä. Suurin osa softista mittaa puhelimen GPS:ää hyödyntäen matkaa tai sykevyötä apuna käyttäen sykkeen kautta mitattavia ominaisuuksia. Koska markkinat alkavat olla aika kyllästetyt, on uusien markkinoille pyrkijöiden yritettävä saada uudenlaisia mitattavia ominaisuuksia osaksi softaa sekä tietenkin rakentaa lisälaitteiden kautta kattavampi järjestelmä, joka erottuisi kilpailijoista.

Willpower

UnderArmour on tulossa kevään 2013 urheilumarkkinoille uudella suorituskykyä mittaavalla järjestelmällä, UnderArmour39:llä. Kyseessä on järjestelmä, joka koostuu sykevyöstä, softasta sekä lisäosana ostettavasta kellosta. Laitteiden osalta ei kuulosta siltä, että tässä olisi mitään uutta, mutta UnderArmourin mukaan tuote on kuitenkin vallankumouksellinen. Syy tähän löytyy valmistajan mukaan siitä, että järjestelmän perustana on algoritmi, joka mittaa tahdonvoimaasi. WILLpower™ -algoritmi yhdistää dataa siitä, kuinka kauan harjoittelit, mitä harjoittelit, sukupuolen, painon sekä sykkeen ja laskee näistä harjoituksessa saavutetun hyödyn, joka on voitu asettaa myös etukäteen.

Screen Shot 2013-02-17 at 10.59.18 AM

Moni varmaan ajattelee, että tässä ei ole mitään uutta ja he ovatkin siinä mielessä oikeassa, että vastaavanlaista algoritmiä käyttävät jo monet rannetietokoneiden valmistajat. Ero syntyy kuitenkin siinä, että UnderArmourin järjestelmä pyrkii tekemään saman alle 200:lla eurolla. Ennen laitteen testaamista on paha sanoa, kuinka hyvin UnderArmourin järjestelmä toimii, mutta itseäni miellyttää ajatus siitä, että nyt tätä kautta mittariin ei tarvitsisi sijoittaa tuhottomasti rahaa. Toinen mielenkiintoinen aspekti on se, että UnderArmour39:n kautta harjoittelusta pystyy tekemään palkittavan ”pelin”, missä jahdataan tavoitteita. Eri asia on sitten se, missä realiteetit menevät tässä leikissä…

Jokainen valmistaja profiloi tuotteensa ja UnderArmour39 vaikuttaisi olevan selkeästi vapaaotteluun ja toiminnalliseen sisäharjoitteluun suunnattu tuote. Mainospuheesta puuttuvatkin kestävyysurheilulajit, kuten juoksu. UnderArmour39 on kuitenkin mielenkiintoinen tulokas ja tämänlaista hämmennystä on aina hyvä saada markkinoille. Näin markkinoille syntyy kahdensuuntaista painetta, kun alemman hintatason järjestelmät pyrkivät saamaan vastaavanlaisia ominaisuuksia ja ylemmän hintatason järjestelmät taas pyrkivät löytämään uusia mitattavia ominaisuuksia.

Kuvat ja lähteet: UnderArmour

Kommentoi

Kommentit