Jawbone UP -hyvinvointiranneke

Ihmisiä yritetään nykyään saada motivoitumaan oman hyvinvoinnin kehittämiseen monin erilaisin ratkaisuin, joilla omasta aktiivisuustasosta saa reaaliaikaista tietoa. Yhden mielenkiinotoisimmista ratkaisuista tarjoaa Jawbone UP, jossa yhdistyy (poikkeuksellisen tyylikäs) rannekeosa ja (mikäs muu kuin) iPhone appi.

Pieneen pakettiin on saatu paljon ominaisuuksia. Se muistuttaa sinua liikkumaan kun olet ollut liian kauan paikoillasi värinä hälytyksellä. Rannekken ja sovelluksen avulla voit myös seurata muun muassa askelmäärääsi, kuljettua matkaa, nopeutta jne. jne.

Ranneke toimii myös edistyksellisenä herätyskellona, joka mittaa unen syvyyttä ja herättää sinut värisemällä kun olet unesi kevyimmässä vaiheessa ja herääminen on helpointa.

Sovelluksessa on myös muun muassa ruokapäiväkirja, jonka avulla on mahdollista helpommin valita ruokia, jotka edistävät nimen omaan käyttäjän hyvää oloa.

Kuva Jawbone UP iPhone sovelluksesta

Toki sovelluksen avulla voi myös liittyä osaksi sosiaalistaverkostoa, jonka kautta saa haasteita ja lisäkannustusta.

Tällä hetkellä vaikuttaa, että tämän tyyppiset motivaation korottajat ovat kovassa huudossa. Etenkin naiskäyttäjät saattaisivat innostua tuotteesta, sillä sen ulkoasu on, kuten jo aiemmin sanottu, melko tyylikäs. Vaikka valmistajan sivuilla ja tässä artikkelissa näkyy useita eri värejä, joskin verkkokauppa ei tarjoa kuin mustaa versiota, joka sekään valitettavasi kirjoitushetkellä ei ollut ostettavissa. Näyttäisi siis, ettei näitä pukinkonttiin saa vuonna 2011. Hintaa tuotteella ainakin valmistajan verkkokaupassa näyttäisi olevan 100€ verran.

Jos jollain on tällainen, laittakaa ihmeessä käyttökokemuksia vaikka sähköpostilla. Tai jos joku keksii myydä näitä Suomessa, olisi kiva kokeilla yhtä. Valmistajan sivuilla on erittäin paljon lisää infoa tuoteessa ja kattava valikoima esimerkiksi videoita

Kuvat www.jawbone.com/up

EDIT:

Ihan yksin Jawbone ei rinkulansa kanssa ole. Nopeasti löytyi ainakin kaksi pikaisella vilkaisulla vastaavaa tuotetta. Vertailkaa ja päättäkää itse, mikä on hienoin…

Ensimmäinen on Fitbit, joka tulee Yhdysvalloista. Hinta sama, noin satku, mutta tällä hetkellä toimitukset vain rapakon taakse. Täälläkin saatavissa ehkä 2012

Kuva Ftibit hyvinvointi- ja aktiivisuusmittarista kahdesta eri kulmastaFitbit mittarin koko suhteessa farkkujentaskuun

Valmistajan sivut

Kuvat: www.fitbit.com

 

Toisena on perinteisempää kelloa muistuttava Basis. Siinä ei ole vastaavia uniominaisuuksia, mutta esimerkiksi hieman enemmän urheilumonitorointia. Tuote ei ole vielä lainkaan saatavilla, mutta hyvää kannattaa ehkä odottaa? Hinta on hiukan tyyriimpi kuin Upilla ja Fitbitillä, noin 200 dollaria.

Erivärivaihtoehdot Basis hyvinvointi- ja aktiivisuusmittarista

Valmistajan sivut

Kuvat: mybasis.com

 

1 comment

Kommentoi

Kommentit