JarnoInov8 Race Ultra 290

Maastojuoksun suosio vain kasvaa kasvamistaan,ja samalla siihen liittyvät pidemmät matkat kiinnostava entistä enemmän. Viimeisimpänä esimerkkinä on tämän vuoden Vaarojen maratonin loppuunmyynti muutamassa tunnissa. Ja kysyntä synnyttää tarjontaa, mistä hyvänä esimerkkinä on brittiläisen Inov8:n vast’ikään julkaistu uutuus, Inov8 Race Ultra 290 -maastokenkä.

Tossu on suunniteltu pidemmille matkoille ja pururataa kovempiin olosuhteisiin. Vaimennusta kengässä pitäisi olla Inoviksi kohtuullisen paljon, mistä kertoo jo 290 gramman paino, joka on suhteellisen paljon tämän puulakin kengiksi. Kannan ja päkiän välinen korkeusero (droppi) on kahdeksan millimetriä, joka sekin on hieman firman keskiarvoa enemmän, mutta toiminee silti useimmilla käyttäjillä hyvin, ainakin pidemmillä matkoilla.Inov8_Race_Ultra_290_a

Ulkopohja on toteutettu Inovin Tri-C-ratkaisulla, jossa käytetään kolmea erilaista kumiseosta. Reunoilla ja nystyröissä on tahmeampaa kumiseosta (sticky rubber, suomennosehdotuksia otetaan vastaan), kun taas kantapäähän on isketty hieman kovempaa ja kestävämpää kumia. Trkoituksena on tehdä kengästä kestävämpi ja sallia samalla väsyneenä tulevat kanta-askeleet (ja toki mäkisessä maastossa kanta-askelia tulee muutenkin enemmän).

Mielenkiintoinen, ja käyttötarkoituksesta hyvin kertova, ominaisuus on kengästä löytyvät kiinnityskohdat nilkkasuojuksille (gaiter). Moisten hyödyllisyyttä ei oikeastaan ymmärrä ennen kuin niitä oikeasti tarvitsee, eli lumikinoksissa tai mutaisilla pelloilla kynnettäessä.

Inov8_Race_Ultra_290_c

Ensimmäisten arvostelujen ja kenkää odottavien kommenttien määrän perusteella sille lienee tilausta, toivotaan, että niitä päätyy myös Suomeen. Sitä odotellessa pitääkin väijyä laittaako esimerkiksi Joe Grant nämä jalkaan Hardrockissa.

Inov8_Race_Ultra_290_d

Kenkähän on osa Inov8:n Race Ultra -sarjaa, jonka tuotteet on kohdistettu pidempiä matkoja maastossa kulkeville. Pitkähän on suhteellinen käsite, tunneista päiviin.

Kuvat: Inov8

Kommentoi

Kommentit