Hövding – Huivi korvaa pyöräilykypärän

Suomessa on polkupyöräilyssä kypäräpakko, mutta sen noudattaminen on valitettavasti niin ja näin. Milloin ei ole löytynyt sopivaa kypärää, milloin se on unohtunut tai milloin kypärä ei vain sovi ulkoiseen habitukseen.

Länsinaapurimme ruotsalaiset ovat kuitenkin jo jonkin aikaa myyneet ratkaisua ulkonäöstänsä nuukille ja hyvinvointiaan arvostaville. Hövding pyöräilyhuivia ei nimittäin ole muotoiltu kattilasta tai testautettu tuulitunnellissa vaan se on mallinnettu kaulahuivin mukaan. Huiviin voi sitten ostella vaatteisiinsa tai mielialaansa sopivia päällyskankaita.

Hövding_3

Hövdingissä pyöräilijän päätä ei suojaa perinteinen, jatkuva suojakuori, vaan kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, akku sekä helium. Kiihtyvyysantureilla mitataan äkillisiä nopeusmuutoksia, samalla kun gyroskooppi mittaa liikkeen suunnanvaihdoksia. Mikäli liike muuttuu liian äkillisesti, toisin sanoen pyöräilijä on lentänyt pois satulasta, täyttyy suojahuivi sekunnin murto-osissa heliumilla.

Hövding_6-1024x465

Materiaalin ansiosta Hövdingin pitäis myös tarjota tavallista kypärää parempi turva, koska vaate suojaa suuremmalta pinta-alalta sekä tarjoaa parempaa iskunvaimennusta.

Hövding_2

Täyttynyttä huivia ei kuitenkaan voi enää käyttää vaan tilalle on hankittava uusi. Onneksi joidenkin maiden vakuutusyhtiöt tarjoavat tähän korvauksia, kypärä kun ei irtoa ihan pyöränkumipaikan hinnalla: Hövding maksaa noin 400 euroa. Toisaalta, mitä sitä ihminen ei maksaisi omasta turvallisuudestaan – ja tyylikkyydestä.

Hövding_5

Lisätietoa: Hövding ja Wall Street Journal

Kommentoi

Kommentit