Haglöfsin ja Solen yhteistyö jatkuu jalkineiden osalta ja tällä kertaa sandaaleissa.

Keväällä 2012 Haglöfs lanseeraasi ensimmäisen sandaalimallistonsa. Sandaalien ydin on jalkineeseen integroitu SOLE-pohjallisteknologia, jonka ansiosta sandaalit muotoutuvat yksilöllisesti käyttäjänsä jalkaan. Teknologiaa on aiemmin käytetty Haglöfsin jalkineissa irrallisina, yksilöllisesti muotoiltavina pohjallisina. Jotta SOLE-teknologia pystyttiin tuomaan myös sandaaleihin, tuli innovaatiota kehittää eteenpäin. Näin luotiin uudenlainen, jalkineeseen integroitu pohjallinen, joka muotoutuu jalan tuottamalla lämmöllä 1-3:n päivän käytössä.

Pohjallisen lisäksi sandaaleissa on muutenkin panostettu pohjaan, joka on pyritty tekemään jämäkäksi silmällä pitäen vaihtelevaa maastoa ja pitkää käyttöä. Naisten ja miesten mallit ovat pohjarakenteeltaan erilaiset, jotta ne tukevat oikein erilaisia vartalorakenteita. Tällä ilmeisesti tarkoitetaan niin lestiä kuin  pohjarakennetta yleisesti. Kantakuppi on tehty sandaalissa syväksi, jotta jalka pysyisi taatusti kengässä paikallaan. Tätä istuvuutta parantaa se, että sandaaleja tehdään puolen numeron välein, jolloin juuri oikean koon löytäminen helpottuu. Sandaaleissa on siis selkeästi pyritty tavoittelemaan hyvää istuvuutta, mikä tämän tyypisellä jalkineella pidempiä matkoja kävellessä on kaikki kaikessa.

Uutuusmallistoon kuuluu kolme eri sandaalia sekä naisille että miehille. Malleja on kolme, joten eri käyttötilanteisiin pitäisi löytyä vaihtoehto. Kengät ovat selkeästi suunniteltu maastoon ja hieman epätasaisemmille alustoille. Varpaat ovat suojattu monista maastojuoksu- ja vaelluskengistä tutulla tavalla. Kengän kantaa on pyöristetty, jotta sandaali olisi hieman tukevampi epätasaisilla alustoilla. Ulkopohjan pitoa taas on pyritty parantamaan Watagrip kumiseoksella. Niken tapaan myös Haglöfs on käyttänyt sandaaleissaan paljon kierrätettyjä osia. Esimerkiksi hihnat ovat valmistettu kierrätetyistä materiaaleista, minkä lisäksi sandaaleiden pohjissa on käytetty kierrätettyä korkkia. Ominaisuuksista voi huomata sen, että sandaalit ovat suunniteltu enemmänkin vesille ja maastoon kuin kaupunkiin.

Testasimme alla esiteltyjä sandaaleita noin kuukauden ajan mahdollisimman erilaisissa maastoissa. Pian testien aloittamisen jälkeen kävi selväksi, että mallit eivät todellakaan olleet kaupunkiin suunniteltuja, vaan niiden ominaisuudet pääsivät parhaiten esille maastossa ja liukkailla alustoilla. Materiaalien kuivuminen tapahtui nopeasti ja sandaaleiden pitoon oppi luottamaan nopeasti. Sen sijaan Solen pohjallinen ei muotoutunut testeissä juurikaan, mikä aiheutti sen, että istuvuus sandaalissa ei ollut paras mahdollinen. Toinen asia, joka jäi hieman häiritsemään oli paino. Miksi sandaalista on tehty niin painava? Kevyempi sandaali olisi varmasti miellyttävämpi jalassa, kun sitä käytetään pitkiä aikoja. Ihan vain tuotekehitysmielessä. Molemmat testatut mallit olivat mielenkiintoinen pelinavaus Haglöfsiltä, mutta aina voi kehittyä ja siksi toivommekin, että seuraavan vuoden mallit olisivat hieman kevyempiä ja helpommin muotoutuvia.

Haglofs_miesten_Rose_sininen

Haglöfs Röse. Malliston tukevin sandaali. Ilma pääsee kiertämään kannasta avoimessa jalkineessa aukkojen kautta. Suojaa koko jalkaterää hankaumilta, naarmuilta ja kolhuilta vauhdikkaammassakin liikkeessä tai haastavassa maastossa. Pintamateriaali 100 % kierrätettyä polyesteriä ja vettä hylkivää mikrokuitua. Vuori nopeasti kuivuvaa verkkomaista materiaalia. Anatomisesti muotoutuva integroitu SOLE-pohjallinen. Märälläkin pinnalla napakan pidon antava Watagrip™-ulkopohja, josta ei irtoa väriä. Kuminen varvassuojus. 15 % korkkia pohjamateriaalissa. Hajujen muodostumista estävä Polygiene® Natural Silver Salt –teknologia. Säädettävät kiristysnauhat kannan takana ja jalkapöydän yllä.

Haglofs_miesten_Sele_musta-vihrea

Haglöfs Sele. Pistokasmainen sandaali on yhtä helppo sujauttaa jalkaan kuin varvassandaali, mutta suojaa jalkaa kumisen varvassuojan ja hihnojen ansiosta paremmin. Pintamateriaali 100 % kierrätettyä polyesteriä ja vettä hylkivää mikrokuitua. Vuori nopeasti kuivuvaa verkkomaista materiaalia. Anatomisesti muotoutuva integroitu SOLE-pohjallinen. Märälläkin pinnalla napakan pidon antava Watagrip™-ulkopohja, josta ei irtoa väriä. Kuminen varvassuojus. 15 % korkkia pohjamateriaalissa. Hajujen muodostumista estävä Polygiene® Natural Silver Salt –teknologia. Säädettävä kiristysnauha jalkapöydän yllä.

Kommentoi

Kommentit