GoPro Hero3 action-kamera nokittaa kamerakilpailussa

GoPro on jossain määrin hallinnut action-kameramarkkinoita viime ajat, vaikka kilpailijat kuten Countour +2 –kamerallaan onkin laittanut erittäin kovan kovaa vastaan. Melko pian Contourin uutuuden lanseerauksen jälkeen tuo GoPro markkinoille uutuutensa Hero3:en.

Hero3 on GoPron mukaan 30 prosenttia pienempi ja 25 prosenttia kevyempi kuin mitä vanha malli. Hero3:sta on myynnissä kolme mallia, Black, Silver ja White;  kalleimmasta halvimpaan. Hinnat alkavat noin 200 eurosta ja Black-paketin saa noin 450 eurolla.

GoPron uutuus kamera on nimeltään Hero3

Ehkä merkittävin ominaisuus Hero3:ssa on Black-version 4kp erittäin korkealaatuinen HD kuva. Kuvan resoluutio on siis kuvasuhteesta riippuen n. 4000 x 2160 pikseliä. Kuva on siis erittäin korkealaatuista teräväpiirtokuvaa, mutta tällöin toki ei tallennu kuin 15 ruutua sekunnissa (fps) eikä hidastuskuvasta näin ollen tule kovinkaan hyvää. Resoluutio vaihtoehtoja on erittäin paljon. Esimerkiksi perus 1080p HD kuva tallentuu 60 fps:llä, jolloin hidastuskuvankin saa hyvälle tasolle. Silver ja White malleissa kuvan resoluutio ja fps mahdollisuudet ovat hieman vaatimattomammat, mutteivät missään nimessa huonot. Black-mallin kamera on 12 megapikselinen, Silverin 11MP ja Whiten 5MP. Myös optiikkaa on hieman kehitetty vääristymän vähentämiseksi ja terävyyden parantamiseksi.

Kaikissa malleissa mukana tulee vesitiivis kotelo ja erilaisia kiinnikkeitä. Black-mallissa mukana tulee myös Wi-Fi kaukosäädin (muissa lisävaruste), jolla voi kontrolloida useita Wi-Fiin kytkettyjä kameroita. Kaikissa kolmessa mallissa on sisään rakennettuna Wi-Fi valmius. Kaikkia kolmea mallia voi suoraan paketista ohjata myös GoPron puhelin-appin kautta.

Katsotaan miten GoPro pärjää, kun laitteesta alkaa tippua ensimmäisiä testejä.

 Kuvat ja lähteet: gopro.com ja gizmodo.com

1 comment

Kommentoi

Kommentit