Giro Combyn – se pehmeä laskukypärä?

Pehmeä ja kypärä eivät sanoina välttämättä heti tunnu istuvan hyvin yhteen. Kypärävalmistaja Giron uusi Combyn -kypärä kuitenkin saattaa nämä kaksi kauniisti yhteen. Combynin sekä sisä- että ulkokuori on tehty joustavista materiaaleista, joilla saavutetaan useita hyötyjä.

Giron uusi Combyn on valmistettu pehmeästä ja joustavasta materiaalista

Kypärälle tärkeintä ei ole siis sen fyysinen kovuus vaan sen kyky ikään kuin imeä törmäysenergiaa. Combyn -kypärän sisäkuori on pehmeää Vinyl Nirtile –vaahtoa joka palaa iskun jälkeen omaan muotoonsa. Nykylaskijat laskevat aina vain isommin ja kovempaa ja näin ollen kypärä joutuu ottamaan vastaan yhä useampia iskuja. Perinteiset kypärät suositellaan usein vaihtamaan yhdenkin kovemman iskun jälkeen, mutta Combynin sisäkuori ei vahingoitu ja näin sitä voidaan käyttää vaikka osumaa tulisi enemmänkin.

Giron uusi Combyn on valmistettu pehmeästä ja joustavasta materiaalistaGiron uusi Combyn on valmistettu pehmeästä ja joustavasta materiaalista

Myös ulkokuori on valmistettu joustavasta materiaalista, joka imee törmäysenergiaa, mutta samalla mukautuu iskuun ja palaa muotoonsa. Sanomattakin on selvää, että nämä joustavat materiaalit yhdessä vaikuttavat myös kypärän istuvuuteen suotuisasti. Kovissa kypärissä saattaa olla haastavaa löytää malli, joka istuu oman pään muotoon. Combyn mukatuu paremmin laskijan päähän ja saattaa näin löytää isomman yleisön. Yleisimmin laskijat myös haluavat, että kypärä on kevyt ja profiililtaan huomaamaton. Combyn tuntuu onnistuvan näissä.

Kypärä tulee myyntiin syksyllä 2013 ja hintalapussa lukee 120 dollaria.

Kuvat ja tiedot: www.giro.com, www.outsideonline.com, www.gizmodo.com

Kommentoi

Kommentit