JarnoGarminin Forerunner 15 yhdistää aktiivisusrannekkeen ja sykemittarin

Tekniikasta liikuntamotivaatiota hakeneet tai perussykemittareita havittelevat ovat usein joutuneet valitsemaan joko aktiivisuusmittarin tai sykemittarin. Viime aikoina kuitenkin molempien kehitys on mennyt huimaa vauhtia eteenpäin, esimerkiksi erilaisten uniseurantojen (aktivisuusranneke) tai vaikkapa askelanalyysien ja korkeusmittauksen (sykemittarit) muodossa. Polar on jopa yhdistänyt nämä kaksi ominaisuutta uudessa lippulaivamallissaan, V800:ssa.

Garmin on nyt kuitenkin päättänyt iskeä samalla reseptillä (aktiivisuuden + urheilusuorituksen mittaus), mutta eri ryhmään: halvimpien sykemittarien segmenttiin.

Garmin Forerunner 15

Garmin Forerunner 15 on valmistajansa edullisin sykemittari (sykevyöllä 199 $), mutta siitä löytyvät silti tutut ominaisuudet: matka-, vauhti-, kalori-, syke- ja henkilökohtaisten ennätysten mittaukset. Tämän rinnalla kello toimii aktivisuusmittarina, laskien päivän aikana otettuja askeleita ja kokonaiskalorikulutusta (askeleet + liikuntasuoritukset + oletettu normaali päiväkulutus). Mittari ilmoittaa käyttäjälleen myös, mikäli hän on istunut liian kauan paikallaan, ja olisi aika jaloitella hieman. Istumisen haitallisuudestahan oli vastikään paljon puhetta, ja myös Laura on kirjoittanut teemasta.

Akunkestoksi Garmin ilmoittaa arkikäytössä viisi vuorokautta ja urheilusuorituksen mittaamisessa kahdeksan tuntia, joten tällä pitäisi selvitä pari–kolmekin päivää normikäytössä, jos sekä treenaa että mittaa normaalia aktiivisuutta.

Uutuus vaikuttaa siis erittäin mielenkiintoiselle. Tarjolla on kohtuullisen kilpailukykyiseen lähtöhintaan enemmän kuin riittävästi ominaisuuksia peruskuntoilijalle. Saisihan vastaavan askelmittarin sovelluksena kännykkäänkin, esim. suomalaisen Movesin muodossa, mutta Forerunner 15:n hyötynä on näiden kahden tekijän sijoittaminen ja tietojen yhdistäminen samaan pakettiin. Toki myös halvemmalla saa sykemittareita, mutta toisaalta moni voi pohtia haluaisiko hän maksaa muutaman kympin enemmän askelmittauksesta ja kokonaisvaltaisemmasta liikuntakuvasta. Itse olen kyllä hieman kahden vaiheilla onko tällainen pelkkä askelmittaukseen perustuva lisäominaisuus kovinkaan hyödyllistä, mutta toisaalta kaikkia aktiivisuusmittareita koske sama dilemma: tarkkaa ja oikeasti mittaukseen perustuvaa dataa (ei siis pelkästään kiihtyvyysanturiin perustuvaa) on vaikea saada sellaiseen tekniseen muotoon, joka olisi riittävän pieni ja kompakti sekä kuluttajan lompakolle mahdollinen.

Garmin Forerunner 15 c

Eiköhän Garminin uusimmalle täten löydy markkinat, etenkin kun sen hinta vielä tippuu joitain kymppejä erilaisten kampanjoiden ja tarjousten myötä, tullen näin lähelle muita halvimpia malleja. Tällöinhän eduksi ei tule pelkästään aktiivisuusominaisuus vaan kiinteä GPS -ominaisuus, jota kilpailijoilla ei oikeastaan ole edes tarjolla tässä hintaluokassa.

Kuvat: Garmin, Lisätietoa: DCRainmaker

Kommentoi

Kommentit