Garmin Vivofit – uutta aktiivisuusranneketta kehiin

Viimeisen muutaman vuoden aikana niin sanotut aktiivisuusrannekkeet ovat räjähtäneet jo varsin varteenotettavaksi markkinaksi. Muutaman pienemmän valmistajan hankkeen (kuten Jawbone Up ja Fitbit) aloittama buumi on viimeistään nyt levinnyt ilmiöksi, johon mittarialan jätitkin ovat tarttuneet. Ehkä suuren yleisön tietoisuuteen aktiivisuusrannekkeet lanseerasi kotimainen Polar Loop -rannekkeellaan.

Garmin Vivofitiä saa useissa eri väreissä

Vivofitin mukana tulee kaksi eriväristä ranneketta ja erivärisiä rannekkeita on mahdollista tilata.

 

Garmin Vivofit liittyy tähän samaan kategoriaan kuin aikaisemmatkin tuttavuudet. Vivofitin luvataan olevan toistaiseksi ainoa aktiivisuus mittari, joka asettaa automaattisesti aktiivisuustavoitteet päivälle ja muistuttaa käyttäjää niiden saavuttamisesta. Aktiivisuudella tarkoitetaan tässä siis lähinnä päivittäisiä askeleita sekä kulutettuja kaloreita. Hauska yksityiskohta on punainen palkki, joka kasvaa sitä mukaan kun käyttäjä istuu paikallaan. Palkin voi nollata kävelemällä muutaman minuutin ajan. Viimeaikoina onkin kuultu lukuisista tutkimuksista, joiden mukaan pitkä yhtäjaksoinen istuminen on lähes hengenvaarallista. Vivofitin voi ostaa myös paketissa sykevyön kanssa, jolloin se kertoo sinulle myös syketiedot liikunnan aikana.

Palkki muistuttaa käyttäjää liikkumaan säännöllisesti

Punainen palkki kasvaa paikalla ollessa. Sitä voi pienentää liikkumalla.

 

Kaiken tämän lisäksi Vivofit seuraa myös untasi kertomalla sinulle milloin olet nukkunut rauhallista ja palauttavaa unta.

Laitteen tiedot voi purkaa langattomasti sopiviin mobiililaitteisiin tai tietokoneelle, joissa Garmin Connect –ohjelmisto piirtää sinulle erilaisia käppyröitä, pitää tilastoja ja jatkokäsittelee tietoja. Samalla voit myös olla yhteydessä muihin käyttäjiin ja vaikka haastaa näitä liikkumaan.

Garmin Connect ohjelmisto antaa lisää tietoa käyttäjälle

Garmin Connect ohjelmisto antaa tiedot helposti luettavassa formaatissa

 

Garmin Vivofitiä saa nyt Garminin verkkokaupasta ja sen hinta on 149 euroa. Se on siis hieman arvokkaampi kuin esimerkiksi Polarin Loop, jonka hinta on alle sadan euron. Sykevyöpakettia ei näytä Suomen verkkokaupasta saavan ja erikseen ostettuna sykevyön hinta on 60 euroa.

Aktiivisuusrannekkeet eivät välttämättä ole suunniteltu aktiiviliikkujien tarpeisiin. Sen avulla voisi kuitenkin huomata joitain jokapäiväisiä seikkoja, jotka pitkällä tähtäimellä saattaisivat vaikutta positiivisesti hyvinvointiin.

Kuvat ja lähteet: Garmin.com

Kommentoi

Kommentit