Garmin Approach S4 – Golfkellosta mittojen lisäksi puhelu- ja viestitiedot

Enää ei kirjoitella golfjuttujen alkuun kauniin sään jatkumisesta vaan pikemminkin valitellaan kylmää ilmaa ja kauden loppumista juuri, kun svingi oli löytymäisillään. No, onneksi voi aina tutkailla, mitä varusteita olisi ensi kaudeksi tarjolla pelin parantamiseen. Esiteltäköön näistä nyt 15.10. julkaistu Garminin Approach S4 -golfkello, joka jatkaa jo aiemmin esittelmiemme Approach-kellojen sarjaa (s3 ja s2).

S4:sta löytyy paljon samoja ominaisuuksia kuin s3:sta. Nyt suoraan oman näppäimen alle laitetusta viheriönäkymästä pystyy tarkistamaan matkan viheriön eteen, keskelle tai taakse sekä lipulle, jonka voi itse kosketusnäyttöä käyttäen asettaa oikeaan paikkaan. Näytöstä pystyy myös tarkistamaan viheriön muodon, ettei vahingossa tule jättäneeksi itsellensä alamäkiputtia.

Garmin_Approach_s4_2

Muita kellon tarjoamia mittatietoja ovat etäisyydet valmiisiin kohteisiin, kuten doglegeihin, tai itse asetetuille kohteille, vaikkapa lähimpään vesiesteeseen. Myös lyöntien pituudet voi kellolla mitata, samaten kun kierroksen aikana kävellyn matkan.

Garmin_Approach_s4_3

Kelloa voi myös käyttää tuloskorttina ja tilastotyökaluna, jolloin se laskee lyöntejä ja pisteitä sekä erinäköisiä tilastoja puteista viheriö- ja väyläosumiin. Jälkimmäisistä saa kierroksen jälkeen myös kokonaistilastoja, joista voi ihailla komeita sadan prosentin ja 18 putin lukuja.

Garmin_Approach_s4_8

Itse asiassa suurin uudistus on iPhone-yhteensopivuus (versio 4 tai uudempi). Bluetoothin avulla kelloon saa ilmoitukset esimerkiksi saapuvista puheluista, tekstiviesteistä tai sähköposteista. Näin pelaajien ei tarvitse enää penkoa bägiänsä lyöntien välissä tai pitää mölytoosaansa äänellisellä.

Garmin_Approach_s4_5

Toinen uudistus on akunkeston paraneminen kymmeneen tuntiin, mikä Garminin pikagolfareiden mukaan riittää viikonlopun molempien kierroksen ajaksi. Toki näin tulisi mielestäni ehdottomasti olla, koska yli neljän tunnin kierrokset pitäisi lakisääteisesti kieltää, mutta todellisuudessa ruuhka-aikoina kierrokset tuppaavat venymään. Ainakaan huippugolfareiden kisoja ei näissä rajoissa kierretä.

Kenttiä kellosta löytyy yli 30 000:n verran ja ilmaiset kenttäpäivitykset sekä -lisäykset on luvattu kellon loppuelämän ajaksi.

Mittatyökalua voi alkaa kuumotella paikallisista urheiluliikkeistä jo tämän syksyn aikana. Ilmoitettu hinta on 349,99 dollaria. Ehkä joulun lähellä tuon 99 senttiä voisi tinkiä alennusta.

Lisätietoa ja kuvat: Garmin

1 comment

Kommentoi

Kommentit