Fox Float iCD sähköistää maastofillarit

EDIT: 3.10.2012, 8.29

Maantiepuolella sähkövaihtajat ovat tainneet tulla jäädäkseen, mutta maastopuolella ei vielä paljoa ole sähköosia nähty. Nyt kuitenkin Fox ja Shimano ovat lyöneet päänsä yhteen korjatakseen tämänkin seikan.

Fox Float iCD sähköisen joustosysteemin vipu

Fox esitteli uuden Fox Float iCD joustojärjestelmänsä EuroBike-messuilla. Float iCD systeemissä sekä etuhaarukkaa että takajousta ohjaa sähkömoottori. Tangossa olevasta vivusta voidaan valita joko jäykkä etupää tai jäykät etu- sekä takapää nousuja varten tai vapautetut etu- ja takapää laskuihin. Vaikka joustohaarukat on voinut lukita jo pitkään ohjaustankoon sijoitetuista vivuista, tuo sähkösysteemi mahdollisuuden hallita sekä etu- että takapäätä samanaikaisesti. Testaajien mukaan sähkö mahdollistaa säätöjen käytön myös vaihtelevammissa tilanteissa. Asetukset vaihtuvat vivun painalluksesta sekunnin kymmenesosissa eikä käyttäjän tarvitse taistella esimerkiksi vaijerijännityksiä vastaan. Järjestelmää voidaan muunnella myös tietokoneella ohjelmistolla, joka alkuvaiheessa on tarkoitettu jälleenmyyjille mutta vapautunee myös kuluttajien ulottuville.

Fox Float iCD sähköisen joustosysteemin etuhaarukka

Sähköjärjestelmä on lainattu Shimanon di2 sarjoista ja akku ja kaapelit ovatkin samaa kamaa. Tämän luulisi olevan mieluinen uutinen niille, jotka eivät halua jokaiseen pyörään omia latureita ja akkuja. Yhdellä akulla pitäisi ilmoitusten mukaan ajella useampi kuukausi. Kaapeleissa kulkevat samanaikaisesti sekä sähkö että data ja näin kaapeleita ei ole ylimääräisiä.

Fox Float iCD sähköisen joustosysteemin akku

Float iCD järjestelmä tulee myyntiin vielä tämän vuoden puolella ja haarukkaa on saatavilla niin 26” kuin 29” maastopyöriin. Joustovaihtoehdot haarukoille ovat 100mm ja 120mm 26-tuumaiselle ja 100mm kaksysille. Hintaa täysjoustolle tulee noin 2000 euroa ja etujoustosetin saa noin puolellatoistatonnilla.

Kuvat ja lähteet: www.bikerumor.comwww.bikemag.com

Kommentoi

Kommentit