JarnoFitLinxx AmpStrip – Laastari sykemittarina

Vihdoinkin näyttää sille, että syke- ja aktiivisuusmittarit kehittyvät seuraavalle tasolle. FitLinxx AmpStrip mittari nimittäin lupaa perinteisen aktiivisuusrannekkeen ja sykemittarin ominaisuudet isohkolta laastarissa näyttävässä, huomaamattomassa paketissa.

20141229135641-WHAT-IS-AMPSTRIP

Laitteessa on ECG-sensori, joka kiinnittyy ”laastarimaisesti” ihoon, jossa se sitä pidetään koko päivä, töissä, nukkuessa ja urheillessa. Kiinnittivät pinnat tulee vaihtaa noin kolmen päivän välein ja itse mittayksikkö kestää viikon verran yhdellä latauksella. Tällä hetkellä puolen vuoden kiinnistyslaastarit näyttäisivät maksavan kolmisenkymmentä dollaria.

MG_4211 (2000x1333)

AmpStrip mittaa käyttäjänsä sykettä laajalla skaalalla (lepo, rasitus, syketasot jne), levon määrää, askelia sekä väittääpä valmistaja sen jopa tunnistavan harrastetun lajin, esimerkiksi juoksun tai uinnin. Kerätty data siirretään Bluetoothin välityksellä joko Android- tai iOS-laitteisiin. Muistia koneessa riittää kuljettamaan mukanaan vuorokauden verran tietoja, joten syytä on välillä synkata tietoja pilveen.

MG_5545 (2000x1333)

Yllä luetellut ominaisuudet eivät ehkä kuulosta syke- ja aktiivisuusmittarimarkkinoita seuraaville kovin mullistaville, mutta tässä tapauksessa uutta on käyttömukavuus. Monissa aktiivisuusrannekkeessa ei vielä ole mahdollisuutta sykemittaukseen ilman sykevyötä, ja moni tuskin haluaa moista pitää rintansa ympärillä koko päivää. Toinen vaihtoehto läpi vuorokauden sykemittaukseen perinteisillä laitteilla olisi ranteesta tapahtuva optinen mittaus, mutta tähän ei monikaan ole lähtenyt (poikkeuksena toki esim. FitFib Charge HR). Kiinnostukseni jatkuvaan sykedataan selittyy näin saatavalla tarkemmalla kuvalla päivän arkiaskareiden oikeasta rastittavuudesta, sykkeiden käyttäytymisestä ja levon tulkinnasta. Jatkuva mittaus mahdollistaa helpommin reagoinnin mahdollisiin rasitustiloihin tai vaikkapa flunssaoireiden pohtimiseen.

Amp_Strip_Group_22_White

Mikäli laite kykenee oikeasti myös tunnistamaan liikuntamuodon ja laskemaan tarkasti vaikkapa kilometrit, olisi ArmStrip varmasti suurimalle osalle aikamoinen sykemittarin korvike. Toki vaihtoehtona tulevaisuudessa on, että sykemittaus saadaan toimimaan huippumittareissa myös ranteesta useamman päivän putkeen. Tällöin pääministerimme tai minun ei tarvitsisi rynnätä kellokauppaan ostamaan tavallista rannekelloa uuden sykelaitteen tilalle.

AmpStrip_Adhesive_47_white_2

ArmStrip on tällä hetkellä tilattavissa Indiegogo-joukkorahoitussivulla. Laitetta lupaillaan ilmestyvän kesällä, toki tässä vaiheessa kyse ei vielä ole massamarkkinoille tarkoitetusta tuotteesta vaan vielä hieman hiomista vaativasta versiosta.

Lisätietoa FitLinxx Armpit ja TheGearCaster

Kommentoi

Kommentit