JarnoFeet2 – kotimainen kilpailija juoksukenkämarkkinoille

Kenkäbrändejä on maailmalla monenmoista, on pieniä ja spesifejä, isoja täyden valikoiman taloja sekä kaikkea tältä väliltä. Suomalainen Feet2 kuuluu ehdottomasti erikoistumisen nimiin vannoviin yrityksiin.

Feet_5

Feet2:n takaa löytyy kovia nimiä ja osaamista. Kengän suunnittelijat Teukka Niskanen ja Matti Salminen nimittäin suunnittelivat aikanaan myös Karhun M-sarjan.

Ensimmäiset  mallinsa keväällä lanseerannut valmistaja haluaa tarjota niin luonnollisen juoksutuntuman kuin kengät jalassa on mahdollista saavuttaa. Tarkoitus on hyödyntää jalan omaa mekaniikka ja luonnollista anatomiaa tehokkaan juoksuaskeleen mahdollistamiseksi ja vammojen välttämiseksi. Tulokulma on varmasti tuttu jokaiselle vähääkään juoksukenkämarkkinoita seuranneille, se kun on lähes yksi yhteen barefoot-mallien kuvauksista.

Feet_6

Kokeilematta kengistä on paha sanoa mitään, mutta spekuloinpa silti. Feet:n perinteisempää barefoottia järeämpi pohja viittaisi kyseessä olevan laajemmalle kuluttajajoukolle suunnattu menopeli, jossa vaimennusta riittää myös hieman tehottomammalle askeltajalle. Lieneekö tässä sitten otettu opiksi puhtaista paljasjalkakengistä, jotka lähes täysin vaimentamattomina vaativat huolellista totuttautumista ja paneutumista omaan askeleeseen, mitä kovin moni ei viitsi tehdä. Mikäli Feet kykenee tarjoamaan kohtuullisesti vaimennetun, mutta joka suuntaan taipuvan ja löysän (jalan luontaisen liikkeen mahdollistajan) vaihtoehdon, on kengälle varmasti paikkansa markkinoilla. Toki tämä paikka ei ole tyhjänä nytkään vaan yhä useampi valmistaja tarjoaa nykyään naturalismin nimiin vannovia kenkiä, jotka ovat kevyitä, enemmän tai vähemmän vaimennettuja sekä ketteriä. Toivotaan kuitenkin kotimaisen Feetin löytävän itsellensä sopivan markkinaraon.

Feet_2

Feetin kenkien saatavuutta voi seurata heidän nettisivuiltaan. Ilmeisesti jo ensi vuoden kevääksi on suunnitteilla uudenlaisen, kevyen kisakengän lanseeraaminen.

Feet_

Kuvat: Feet. Lisätietoa myös Good News From Finland

Kommentoi

Kommentit