Esittelyssä New Balance 890v2

New Balancen maahantuonnin siirryttyä Sultradelle alkoivat allekirjoittaneet selailla kasvaneella kiinnostuksella Balancen katalogia. Toki silmiimme tarttui suurta kiinnostusta ja suosiota maailmalla kerännyt Minimus-sarja, ja tätä linjastoa tulemme käymään myöhemmin läpi tarkemmin. Tässä postissa aiheena on kuitenkin hieman perinteisempi, mutta äärimmäisen mielenkiintoinen trainer-luokan kenkä New Balance 890v2.

Trainer-luokka on nykyään monikäyttöisyydessään yhä suositumpi tossuvaihto, sopiihan se kisäkäytöstä  aina aamulenkkeihin. Tähän rakoon tunkeutuu myös 890v2 ja tekeekin sen vakuuttavasti.  Kenkä on sarjassaan kevyimmästä päästä (252g, miesten koko us 9), mikä on aina lisäplussaa vaikkei toki itsetarkoitus. Painon lisäksi huomiomme kiinnitti mukavalle näyttävä 8 mm:n droppi, joka on 1–3 milliä useita muita kollegojaan matalampi.

Jo edellä mainituilla perusspekseillä varustettu kenkä olisi tarkemman tutustumisen arvoinen, mutta nämä ominaisuudet jäivät kuitenkin taka-alalle kiinnittäessämme huomiomme kengän profiilin ja pohjan materiaaleihin. Sisäsyrjältä tarkasteltuna kengän profiili on äärimmäisen virtaviivainen ja pelkistetty, mikä lupailee messevää alustatuntumaa.

New_Balance_N890v2_2

Ulkosyrjältä vilkuiltuna huomio kiinnittyy kannassa olevaan vaimennuselementtiin, jonka tehtävänä on vaimentaa mahdollista kanta-askellusta ja ohjata askelta eteenpäin. Profiili on tässä tapauksessa kuitenkin vain pintaa ja kauneus piilee sisällä, välipohjamateriaaleissa. Välipohja koostuu RevLite välipohjasta ja Abzorb-vaimennusmateriaalista, jotka valmistajan mukaan lupaavat hyvän alustatuntuman, vaimennuksen ja keveyden. Tällainen lupaus herättää sekä kiinostusta että epäilyjä, mutta runningwarehousen blogissa juuri välipohjamateriaalia on kiitelty erinomaiseksi.

New_Balance_N890v2_2

New Balance 890v2 on siis varmasti hyvä lisä äärimmäisen hyödylliseen ja itsekin runsaasti käyttämäämme trainer-luokkaan. Jäämmekin mielenkiinnolla odottamaan, josko kenkä kautta tai toista kulkeutuisi meille testiin.

New_Balance_N890v2_3

Jarno & Joonas

Lähteet ja kuvat: newbalance.com / runningwarehouse.com

1 comment

Kommentoi

Kommentit