JarnoEntistä nopeampi Nike Zoom Air Pegasus 31

Mo Farah pyytää ja Nike tekee. Näin voi tarinan mukaan tiivistää Nike Zoom Air Pegasus 31:n muutokset. Farahin sanotaan halunneen suosikkitreenikengästään, Pegasuksesta, nopeamman, ja valmistaja ryhtyi tuumasta toimeen.  En sitten tiedä käytettiinkö nopeusmittarina Mon treenisplittejä, muita mittatuloksia vaiko mainososaston kokousmateriaalia.

Muutoksia joka tapauksessa tehtiin kaikilla osa-alueilla. Välipohjan vaimennusta muokattiin edeltäjiään, 30:tä ja 29:ää napakammaksi, mutta eivätköhän kannan Zoom Air -vaimennus ja Cushlon-välipohja takaa edelleen riittävän pehmennyksen. Suurena muutoksena voitonjumalatar pääti mennä näpelöimään kengän droppia: kantapään ja päkiän välinen korkeusero on “enää” kymmenen millimetriä, vanhan 12:n sijaan. Nykyisin toki kymppimillinen on lähes vakio isompien pk-kenkien droppina.

Ulkopohjaa käsiteltiin ilmeisesti taltta kädessä, koska muutokset koskevat pohja uria. Päkiän kohdalla olevia sivuttaisuria syvennettiin, millä haettiin taipuisampaa ja rullaavampaa päkiää. Samalla pitkittäissuunnan urat muotoiltiin uusiksi, jotta siirtymä maahantulosta ponnistukseen olisi vaivattomampi.

Päällisestä oregonilaiset muokkasivat aavistuksen jalan keskikohdan tukisuikaletta, jossa on ollut milloin minkäkinlaista Flywirea tai muita virityksiä. 30:n yhtenäisempi verkkokangas sai tehdä tilaa uutuudessa mesh-päällisen kiinnihitsatuille tukisuikaleille. Päällisessä hankkiuduttiin myös eroon tikkauksista, mutta täysin saumaton se ei kuitenkaan ole.

Uudistukset vaikuttavat ensi näkemällä hyvälle: Pegasusten vaimennus on aina ollut vähintään riittävää, viimeisten kahden version kohdalla moni jopa valitteli liian pehmeää, energiaan hukkaavaa vaimennusta. Itse olen viimeksi juossut näillä kengilä mallin 28 kohdalla, ja ainakin silloin vaimennus oli miellyttävän pehmeä. Joten mikäli vaimennus on pysynyt vähintään samalla tasolla, samalla kun droppia on pienennetty, painoa pudetotettu ja päällistä parannettu, siivekkäät hevoset lienevät edelleen erinomainen valinta monipuoliseksi pk-kengäksi. Vaikka Farah ei Lontoon maratonilla juossutkaan alle kahden tunnin.

Kuvat: Nike

Kommentoi

Kommentit