Ensitietoja New Balancen 890 v3:sta – Maltillisia muutoksia

Alkukesästä esittelimme New Balance 890 v2:n ja tuon postin puoleen kannattaa kääntyä teknisemmän ja tarkemman lisätiedon saamiseksi mallista. Pähkinänkuoressa kengässä on kyse kevyestä trainer-kengästä, joka käy erilaisille lenkeille hitaamista tallusteluista aina nopeampiin pyrähdyksiin. Kesän alkaessa muistuttaa ohimeneväisyydestään on 890 kengän ensi vuoden v3-versiosta myös tihkunut tietoa. Näillä näkymin uudistukset eivät tule olemaan mullistavia, mikä on yleensä hyvä asia muutoksista puhuttaessa.

Uutudessa on kantaan lisätty päällisiä tuomaan lisätukea istuvuteen. Tämä järkevältä kuullostava muutos on siinä mielessä mielenkiintoinen, että viime aikoina on kenkien uudistuksissa ollut tapana pikemminkin tehdä kantakapin tuista hieman kevyempiä, jotta mahdollisuus akillesjänteen ärtymiseen minimoitaisiin. Toki tämä v3:n päällisten lisääminen on eri asia asia kuin kovan muovituen laittaminen kantakappiin, joten uudistus ei liene täysin järisyttävä. Toisena  muutoksena on pohjakuvioinnin pienoinen hienosäätäminen, mutta tämän säädöksen ei tulisi vaikuttaa liiaksi juoksutuntumaan.

Vanhaan kenkään tykästyneille tällaiset maltilliset muutokset lupaavat hyvää, koska välipohjan rauhaan jättäminen takaa ennestään tuttua juoksutuntumaa eli mikäli kannan uudet päällykset eivät täysin mullista kengän istuvuutta, lienee luvassa taattua laatua mallin ystäville.

Tässä vielä esittelyvideo naisten 890 v3:sta.

Lähteet ja kuvat: runningwarehouse blog

Kommentoi

Kommentit