eGlove – kosketusnäyttökäsineet?

Törmäsin netissä tällaisiin eGloven käsineisiin, jotka ovat ilmeisesti nousseet suhteellisen suosituiksi ainakin Briteissä. Hanskojen ajatuksena on lyhykäisesti se, että voit käyttää kosketusnäytöllistä puhelinta niin, ettei sinun tarvitse ottaa hanskoja pois. Tämä on kieltämättä näppärä juttu, koska tassut voivat jäätyä aika herkästi ainakin Suomen kylmissä talvioloissa. Näen tuotteen toimivaksi vaihtoehdoksi varsinkin kosketusnäytöllisten GPS:ien tai juoksumittareiden käyttäjille sekä heille, jotka käyttävät puhelimiaan matkan mittaamiseen. Ainoa ongelma voi mielestäni syntyä siinä, että puhelimien kanssa ollaan jo muutenkin tarpeeksi tekemisissä ja nämä hanskat voivat taas entisestään kasvattaa puhelimen käyttöä. Toivottavasti hanskat eivät kuitenkaan johda siihen, että kesken juoksun on pakko päivittää tila Facebookin tai jotain muuta vastaavaa.

eglove sport

Tässä vielä hieman perustietoa eGloven Sport -malliston ominaisuuksista.

  • eGlove Sport mallisto on tehty hengittävästä lycrasta ja niissä on peukalon ja etusormen välissä perinteinen hienkuivaus kaistale.
  • Sormien kärjissä olevat pinnoitteet mahdollistavat kosketusnäytöllisten laitteiden käytön urheilun aikana.
  • Kokoja on paljon, minkä pitäisi parantaa tarkkuutta kosketusnäyttöjen käytössä.
  • Kestävä tuplatikkaus parantaa hanskojen kestävyyttä
  • Silikoni -pinnoite parantaa pitoa laitteesta.
  • eGlovet voi pestä normaalisti koneessa 40° asteessa.
  • Suunniteltu pääosin juoksuun, mutta toimii myös esimerkiksi hiihdossa tai pyöräilyssä.

eGlove valmistaa myös vastaavanlaisia hanskoja lasketteluun ja lautailuun, minkä lisäksi yritys on kehittänyt myös juomarepun, joka on mahdollista irrottaa hihnoistaan.

eGlove irrotettava reppueGlove Ski

Oma ensivaikutelma tuotteesta on hieman ristiriitainen, koska näen tuotteessa sekä positiivisiä että negatiivisia piirteitä. Hanskat voivat olla toimiva ratkaisu esimerkiksi Garminin kosketusnäytöllisissä malleissa. Negatiivinen puoli taas voi mahdollisesti syntyä siitä, että hanskat vievät huomion pois olennaisesta, kuten esimerkiksi juoksusta. Yritys vaikuttaa kuitenkin mielenkiintoiselta ja sillä on kyllä potentiaalia kehittyä vielä paljon. Pointtina on kuitenkin se, että jaksetaan yrittään kehittää uusi tuotteita. Vaikka ensimmäiset mallit eivät olisikaan täydellisiä, voi niistä aina lopulta poikia jotain suurta. Tuotetta ei ainakaan toistaiseksi ole saatavilla Suomesta. Brittiläisissä nettikaupoissa näitä näyttä ainakin olevan saatavilla sekä valmistajan sivujen nettikaupassa. Jotain tuotteeseen uskomisesta kertoo kuitenkin se, että brittiläinen Sweatshop on ottanut eGlovet myyntiin. Liike on kuitenkin valittu RunnersWorldissä useita kertoja peräkkäin brittien parhaaksi juoksukaupaksi.

(Kuvat: http://eglove.co.uk/index.asp?cookies=True)

1 comment

Kommentoi

Kommentit