Contourilta uusi kypäräkamera Contour+2

Kypäräkamerat ovat yleistyneet viimeaikoina valtavasti ja yhä uudet kohderyhmät löytävät käyttötapoja näille käteville ja kestäville videokameroille. Viime tiistaina päivänvalon näki Contourin uusi Contour+ 2 kamera, joka ensituntumalta vaikutti erittäin pätevältä.

Countour +2 kamera sivusta päinCoutour +2 kameran muistikorttipaikka, akku ja säädötCountour +2 kamera ylhäältä päin

Contour +2 on edellisestä Contour+ mallista paranneltu versio. Siinä on tukku uusia ominaisuuksia, jotka varmasti vetoavat kypäräkameran hankkimista pohtiviin kuluttajiin. Kamerassa on sisään rakennettu GPS, jonka avulla videoihin voi liittää vauhti-, matka- ja paikkatietoja. Contour+2 keskustelee myös entistä paremmin mobiililaitteiden kanssa Bluetoothin välityksellä. Kun edellisessä +-mallissa kuvan seuraaminen reaaliajassa esimerkiksi iPhonen ruudulta oli hieman hitaasti päivittyvää, +2 mallissa ei juurikaan viivettä ilmene. Myös kaikki kuvan säädöt kuten valkotasapainon, kontrastin, terävyyden jne. säätäminen onnistuu nokkelasti mobiililaitteen avulla. Countour appi on ilmaiseksi ladattavissa esimerkiksi App Storesta.

Contour +2 kypäräkameran vesitiiviskotelo tulee pakkauksen mukana

Myös käytettävyyttä on hieman parannettu. +2 mallissa on pikatallennuskytkin, eli kameraan ei tarvitse kytkeä erikseen virtaa päälle. Erittäin iso kytkin on helppo napsauttaa päälle ja lukita haluttuun asentoon vaikka hanskat kädessä. Pakkauksessa tulee mukana vesitiivis kotelo kameralle sekä kaksi erilaista telinettä, jolla kameran voi kytkeä kiinni pyörään, suksiin, kypärään tms. Linssi kääntyy tarpeen mukaan ja kuvan suoruuden voi tarkistaa sisäänrakennetun laserin avulla. Pakkauksessa mukana tulee myös 4 gigan muistikortti ja useita eri piuhoja kuten HDMI, USB ja piuha ulkoiselle mikille.

Maastopyöräilijät katsomassa Countour +2 kuvaa iPhonen kautta

Entäpä kuvan laatu? +2 kuvaa useita eri HD formaatteja aina Full HD kuvaan 30 fps nopeudella. Uutuutena on myös 480p kuva 120 fps nopeudella, eli myös näyttävien hidastuskuvien kuvaaminen on nyt mahdollista.

Contour +2 on arvokas kypäräkamera. Hintaa sillä on karvan verran alle 500 euroa. Hintaa kuitenkin selittää erittäin hyvä varustelu. Monet normaalisti erikseen kalliilla ostettavat lisävarusteet ovatkin paketissa jo mukana.

Kuvat ja lähteet: contour.com ja gizmodo.com.au

edit: Nimi korjattu

5 comments

Kommentoi

Kommentit

 1. Millä intresseillä näitä juttuja tänne kirjoitellaan? Tuokin Contour+2 teksti oli kuin suoraan maahantuojan esitteestä kopioitu. Testaisitte itse ja laittaisitte oikeaa tietoa.

  Itse olen testannut lukuisia kypäräkameroita ja moni kehuttu ominaisuus ei käytännössä ole lainkaan kätevä. Esimerkkinä Contourin liukukytkin jonka kehutaan olevan helppo käyttää vaikka hanskat kädessä. Kun fillarilla painaa vauhdikasta alamäkeä ja haluaa kameran päälle ei se olekaan niin helppoa kuin ilman hanskoja sisätiloissa. Hanska luistaa liukukytkimen päällä. Homma vaikeutuu jos liukukytkimen väliin pääsee pölyä, hiekkaa tai jopa mutaa.
  Entäs kun kameran paketoi vesitiiviiseen koteloon? Kotelon liukukytkin on erittäin jäykkä ja syvennys kerää kuravettä joka kuivuessaan jumiuttaa koko liukukytkimen.

  Laserit kohdistuksen apuna on täysi vitsi. Kameran saa jotakuinkin suoraan mutta monet kerrat sai kameran todeta olevan vinossa kun kotona katsoi valmista materiaalia.

  Ja kun Hero3:n esittelyssä kehuitti 4K videota niin valitettavasti unohditte että on todettu että ihmissilmä hyväksyy 25 kuvaa sekunnissa mutta tätä hitaammat näyttävät nykivältä. Mitä hyötyä on kuvata video 4K tarkkuudella jos sitä ei voi videona näyttää missään yhteydessä tai se näyttää erittäin nykivältä?

 2. Terve Tuoppi!

  Jutut kuten Contour+ 2 ja GoPro Hero3 on nostettu ASA:n sivuille, sillä tuotteet ovat herättäneet meidän kirjoittajien mielenkiinnon. Jutut on kirjoitettu niistä eri lähteistä saatujen tietojen perusteella pian niiden julkistuksen jälkeen ja toivottavasti eivät anna ymmärtää, että olisimme testanneet tuotteen ja vakuuttaisimme kaikkien ominaisuuksien olevan 100% varmasti uskomattoman huikeita. Haluamme siis esitellä uutuuden; tuotteen valinta jää viime kädessä aina ostajalle.

  Haluan vielä erikseen mainita, ettei esimerkiksi Contour tai GoPro maksa meille pennin jeniä siitä, että kirjoitamme heidän uutuus tuotteistaan.

  Tuotetesti ovat toinen asia. Kun tuote testataan sivuillamme, se todella testaan huolella ja siitä annetaan rehellinen mielipide. Mitään ei luetuteta valmistajila tai maahantuojille ennen julkaisua.

  Mitä palautteeseesi muuten tulee, se on erittäin tervetullut! ASA haluaa nimenomaan, että lukijat kertova rehellisesti (ja rakentavasti) omat mielipiteensä tuotteista. Meidän kanssa saa ehdottomasti olla eri mieltä ja haastaa meidän ajatuksiamme. Jos sinulla on ajatuksia muista nostamistamme tuotteista tai arvosteluista, kerro meille ihmeessä.

  Toivottavasti tämä selkeytti ajatusta näiden artikkelien taustalla…

  // -Riku