Cannondalen maantiekiitäjät kaudelle 2013!

Amerikkalainen Cannondale julkisti omat pyörämallinsa tulevalle kaudelle. Cannari kilpailee tiukasti jenkkimarkkinoilla Trekin kanssa. Uudet mallit julkistettiin Eurobike – messuilla Saksassa syyskuun alussa. Mallisto on todella laaja. Fillareita löytyy maantielle, triathloniin ja aika-ajoon, cyclocrossiin ja maastoon. Italialainen Team Liquigas käyttää Cannondalen pyöriä.

 

 

Suurimpia uutuuksia ovat uusittu Slice RS-runko triathloniin ja aika-ajoon. Trekin huippu-uutuuksien tapaan jarrut on integroitu piiloon ja aerodynamiikkaa on saatu parannettua. Vauhdikkaalla aerodynamiikalla ja näyttävällä ulkonäöllä on kuitenkin hintaa, sillä Slice RS-rungon hinnat liikkuvat noin 5000 – 11 000 euron välillä. Triathlonisteille on tarjolla myös edullisempi Slice runko. Tätä runkoa on saatavilla Sramin Redin ja Shimanon Ultegran ja 105:sen osasarjalla. Suositushinnat pyörivät arvioiden mukaan noin 2100 – 3800 euron tietämillä. Slice – runko (kuvassa yllä) on ollut todella suosittu Suomessa triathlonistin keskuudessa. Pyörässä on erinomainen hinta-laatusuhde ja se on useimpien ulottuvissa taloudellisesti.

Cannondale on suosittu pyörä myös työmatkaliikenteessä ja cyclocrossissa. Odotettu uutuus, levyjarrut Cannarin cyclossa, ovat totta ensi kaudella. Suosittua CaadX-runkoa (kuvassa yllä) saa levyjarrullisena Ultegran osasarjalla. Ammattilaisille suunnattua SuperX – runkoa saa myös levyjarrullisena Sramin Red – osasarjalla varustettuna.

Uudet mallit ilmestyvät kauppoihin todennäköisesti loppuvuodesta. Cannondalella ei ole Suomessa varsinaista jälleenmyyjää. Pääkaupunkiseudulla pyöriä myy Velosport ja Pohjois-Suomen alueella Oulussa toimiva Pyörä-Suvala.

Kommentoi

Kommentit