Brooksin Pure-sarja saa jatkoa – Uutuutena muokattavan dropin omaava Brooks PureDrift

Brooksin viime vuoden lopussa ja tämän vuoden alussa esittelemät uudet, minimalistisempaan linjaan kulkevat Pure-tossut ovat saamassa jatkoa. Brooksin viime viikolla julkaisemien tietojen mukaan uudet mallin ilmestyvät joulukuussa 2012 ja tammikuussa 2013.

Malliston jatkaminen ei ollut yllätys, koska se on saanut paljon kehuja ja herättänyt kiinnostusta eri foorumeilla, ja ilmeisesti myös myynti on ollut Brooksia tyydyttävää. ASA:kin on jo ehtinyt sekä esittelemään mallistoa että testamaan malliston maastokenkää, PureGritiä. Testeissä tossu todettiin varsin toimivaksi.

PureFlow, -Connect, -Cadence ja -Grit päivittyvät kaikki kakkosversioon, joista tiedetään vielä varsin vähän. Kengän istuvuutta on pyritty parantamaan päällistä muokkaamalla, jonka tulisi saada kuristettua jalka entistä paremmin paikalleen. Maastokenkä Gritissä myös pohjan kuviointia on muutettu haettaessa vielä parempaa pitoa.

puredrift_1

ASA:n huomion mallistossa kiinnitti kuitenkin uutuutena lanseerattava PureDrift. Driftillä Brooks pyrkii tarjoamaan kenkää minimalistisiin kenkiin tykästyneille. Kengän ilmoitettu paino on vain 156.8g/5.6oz. Mielenkiintoista kengässä ei kuitenkaan ole paino vaan natural- ja minimalismikategoriassa aina tärkeään osaan nostettava kannan ja päkiän välinen korkeusero, droppi. Driftissä tätä droppia voidaan säädellä pohjallisen avulla. Pitämällä pohjallisen tossussa on korkeuseroa 4mm, mutta ottamalla pohjallisen pois, saadaan kengästä nolladroppinen, kuten minimalistiseen kategoriaan kuuluukin.

puredrift_datasheet

Korkeuseron muuttaminen pohjallisen avulla vaikuttaa mielenkiintoiselle kokeilulle, mutta ASA jää mieli täynnä kysymyksiä odottelemaan kengän ja etenkin pohjallisen näkemistä luonnossa. Ensimmäisenä kysymyksenä nousee esille kengän istuvuus pohjallisen kanssa käytettynä ja ilman. Tällainen dropin muokkaaminen pohjallisella vaikuttaa varmasti istuvuuteen ja kokoon, joten nähtäväksi jää kuinka hyvin sama koko sopii käytettäväksi pohjallisen kanssa ja ilman. Toisaalta Brooks on ainakin Flow-mallissa sisällyttänyt itse pohjalliseen jo jonkin verran vaimennusta, jolloin pohdituttaa, että muuttuuko myös Driftin vaimennusmäärä pohjallisella kikkailemalla. Toki drift on painosta päätellen varmasti kevyesti vaimennettu kenkä eli pohjallinen tuskin on tältä osin kaikkein merkittävimmässä asemassa. Mutta toisaalta on vaikea kuvitella, miten korkeusero toteutettaisiin muulla tavalla kuin lisävaimennuksella kannassa, Brooks tuskin on liimaillut 4 millin korkopalaa pohjalliseen. ASA jääkin mielenkiinnolla odottelemaan, mitä Brooks on tämän ja muiden Pure-malliston kenkien kanssa tarjoamassa seuraavalle vuodelle.

Lähteet ja lisätietoa:

http://talk.brooksrunning.com/2012/05/21/pureproject-just-got-even-lighter-introducing-the-puredrift/

2 comments

Kommentoi

Kommentit