BMC Masschallenge01 – huikean kaunis/hintainen uutuusfillari

Siitä ei pääse yli eikä ympäri, että polkupyörät ovat kauniita esineitä. Jos yhteen postiin laitettaisiin kaikki kauniit fillari, ei loppua tulisi ikinä. Siispä tähän postiin tulee yksi hieno, johon törmäsin ja kun seuraavaan törmään (tai joku ehdottaa) tehdään siitä oma postinsa.

BMC Masschallenge 01 on uusi hihnavetoinen polkupyörä aktiivipyöräilijöille

Masschallenge 01 on sveitsiläisen BMC polkupyörämerkin uusi tulokas kaudelle 2012. Se kuuluu ns. lifestyle -sarjaan ja se on suunnattu ihmisille, jotka käyttävät aktiivisesti polkupyörää esimerkiksi työmatkoihin, mutta myös huviajeluun vähän vaihtelevammassakin maastossa. Tehdään myös heti kärkeen selväksi, että se on kamalan hintainen. Kamala tässä tapauksessa tarkoittaa noin 5000 euroa.

Teknisistä spekseistä sen verran, että kyseessä on sinkula ja siinä on ketjun sijasta hihnaveto. Hihnaveto tulee varmasti tulevaisuudessa yleistymään etenkin kalliimmissa kaupunkipyörissä sen hiljaisuuden, huoltovapauden ja tuntuman takia. Perinteisiä ratasvaihteitahan ei hihnalla voi toteuttaa, mutta napavaihteet voi. Yksi hihnavetoisten fillareiden hintaa vielä tässä vaiheessa korottavista seikoista on varmasti se, että takahaarukan yläputki tai ns. taka drop-out on oltava avattavissa. Tämä johtuu siitä, että hihnaa ei ketjun tavoin voi katkaista, vaan se täytyy voida pujottaa rungon väliin. Tutkailemalla tarkasti alla olevaa kuvaa voi tämän liitokohdan nähdä.

Kuvassa näkyy hihnavetoiselle pyörälle ominainen split-frame

Vielä muuta, fillarissa on Shimano XT –levyjarrut, alumiinirunko ja hiilikuituhaarukka. Niin ja se on vielä 29” eli siinä on perushybridiä isommat renkaat. Erittäin kaunis kokonaisuus jo minulta kysytään. Sääli, että hintaa on kuin helikopterilla. Täältä voi käydä katsomassa lisää kuvia.

Kuvat www.bmc-racing.com

Kommentoi

Kommentit