Bianchin maantiemallisto valmiina tulevaan kauteen

Italialaisella Bianchilla on pitkä ja perinteinen historia pyöräilymaailmassa. Bianchi on maailman vanhin yhä toimiva pyörävalmistaja. Yritys perustettiin 1885 ja se on valmistanut aikanaan myös autoja ja moottoripyöriä. Eduardo Bianchi perusti vuonna 1886 polkupyöriä valmistavan yrityksen pieneen milanolaiseen kauppaan Val Nirone – kadulle. Sittemmin Bianchista on tullut yksi maailman arvostetuimmista polkupyörävalmistajista. Bianchin tunnetuimpia kuskeja ovat olleet mm. Fausto Coppi ja Marco Pantani.

Bianchi on tunnettu turkoosista celeste – väristyksestä. Celeste – väri onkin Bianchin omistama tavaramerkki. Suomessa Bianchin pyörät ovat yleisiä. Toimintansa tänä syksynä lopettanut Bike Planet kauppaketju myi pitkään Bianchin pyöriä ja tällä oli varmasti suuri merkitys merkin suosioon Suomessa. Pääasiassa Biachin mallisto koostuu maantiepyöristä, mutta valikoimassa on myös fitness- ja maastopyöriä.

Maantiepyörien lippulaivana toimii Oltre – mallisto. Pyöriä on saatavilla useilla eri Shimanon ja Campagnolon osasarjoilla. Esimerkiksi hieman edullisemalla Ultegran tai Athenan osasarjalla hintaa saadaan tiputettua aktiivitreenajalle mieluisammaksi. Sempre tai Infinito – mallisto on hieman Oltrea edullisempi. Molemmissa rungoissa on laadukas hiilikuiturunko. Sempre – rungon geometria on hieman virtaviivaisempi, kun taas Infiniton geometria on pystympi ja sopii ehkäpä hieman rauhallisempaan menoon ja fiilistelyyn. Molempia runkoja on saatavilla useilla eri osasarjoilla.

Triathloniin Bianchi tarjoaa erittäin mielenkiintoisen ja varteenotettavan vaihtoehdon (kts. kuva yllä) himotreenajille. Treenajille tarkoitetun ykköstykin osasarja koostuu Shimanon Dura-Acen, Ultegran ja 105:sen laadukkaasta miksauksesta. Hiilikuiturunko, integroitu satulatolppa, rungon sisään piiloitetut vaijerit ja uutuutena etuhaarukan sisäpuolelle integroitu etujarru tekevät tästä paletista mielenkiintoisen. Mukana tulevat edulliset vanteet kielivät siitä, että jokainen voi hankkia tähän kokoonpanoon itselle mieluisan vannekokoonpanon. Tämä on mielestäni järkevä ratkaisu, sillä monien valmistajien triathlonpyörien mukaan on laitettu hieman kalliimmat vanteet, joista ostaja joutuu maksamaan. Monet kuitenkin päivittävät heti vanteet uudestaan ja tällöin rahaa menee turhaan hukkaan.

Bianchin pyöriä myy pääkaupunkiseudulla mm. Velo&Ogygen ja Cycle Center – liikkeet. Tarkempia hinta- tai saatavuustietoja ei ole tässä vaiheessa vielä saatavilla.

Lähteet: Bianchi

Kommentoi

Kommentit