RikuBia GPS-kello keskittyy olennaiseen

Yksinkertaisuus ei varsinaisesti ole ollut ensimmäisenä listalla kun Suunnon, Garminin ja Polarin kaltaiset urheilutietokonejätit suunnittelevat tuotteitaan, eikä siinä mitään. Urheilukuluttajaryhmä, joka haluaa aina uusia ja hienostuneempia ominaisuuksia on takuu varmasti suuri (itsekin lukeudun heihin). Maailma lienee kuitenkin täynnä kuluttajia, jotka haluavat ottaa askeleen taaksepäin…

Bia GPS kello on alunperin suunniteltu naisille

Bia on suunniteltu alunperin naisille, mutta se löytänee muitakin käyttäjiä

Bia Watch on on GPS-kello, joka haastaa jätit aseenaan nimenomaan yksinkertaisuus. Bia on alunperin suunniteltu naiskäyttäjille, mutta se lienee hieman hätäisesti rajattu käyttäjäryhmä. Tyylikäs ja näppäränkokoinen kello kiinnostanee käyttäjiä ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Bia GPS kello on siro

Verrattuna Biaan Garmin 310:n on paljon bulkimpi

Bia käsittää kello-osan sekä niin sanotun GoStickin. Kello sisältää kaikki ajanottoon ja sykkeenmittaukseen tarvittavat ominaisuudet ja GoStick puolestaan GPS- sekä tiedonsiirtotoiminnot. Ja nämä siis toimivat synkassa. Bian kello-osa onkin todella pieni ja siro. Voin hyvin ymmärtää, että esimerkiksi jotkut siroranteiset Suunto Abmitin omistajat pitävät sitä hieman isona. Bia painaa 30 grammaa kun esimerkiksi Suunto Ambit2 S painaa 72g.

Tämän lisäksi käyttöjärjestelmästä on tehty mahdollisimman yksinkertainen. Kaikkia toiminoja ohjataan yhdellä näppäimellä ja kosketusnäytöllä. Kello sisältää kaikki multisport-toiminnot avo- ja uimahalliuintia myöden. QuickConnect GPS:n avulla kellon tulisi löytää satelliitit todella nopeasti, ja ainakin ensiarvioiden mukaan näin onkin. Sykkeen mittaus toimii ANT+ yhteensopivien sykevöiden avulla. Kellon mukana ei vyötä tule.

Bia Gps kello on päivittää automaattisesti harjoitustietosi

Bia päivittää tiedot automaattisesti esim. stravaan tai mobiililaitteisiin GSM:n avulla

GoStick osaan voi kytkeä myös GSM-liittymän, joka mahdollistaa monenlaista. Tietoja ei tarvitse erikseen synkata palveluun, vaan ne latautuvat automaattisesti palveluun kuten Stravaan.

Toinen mielenkiintoinen toiminto on SOS hälytys. Nappia painamalla kello lähettää paikkatiedot ja hälytysviestin halutulle henkilölle ja tämän jälkeen paikkatietoa on mahdollista seurata. Kätevä etenkin esimerkiksi pitkille maastolenkeille, joille lähtee ilman kaveria. Akun kestoksi on kellolle ilmoitettu 17 tuntia.

Bia maksaa 279 dollaria ja sitä saa monissa väreissä.

Kuvat ja tiedot: Bia, Trail Runner

Kommentoi

Kommentit