JarnoASICSin GEL-Kayano ja DS-Trainer ASAn testiin

ASICSin juoksukenkien klassisen tehoduon, GEL-Kayanon ja DS-Trainerin, uunituoreet versiot ovat saapuneet ASAn testiin!

Uudesta GEL-Kayano 21:stä ehdimmekin jo kirjoittelemaan. Tärkeimpinä uudistuksina kengässä ovat huomattavasti pudonnut paino, uusi FluidRide-välipohja (josta enemmän alempana) sekä päkiän lisääntynyt Gel-vaimennus.

Asics DS-Trainer 20 puolestaan juhlistaa tasavuosiaan suurin muutoksin. Uudistusten perkaaminen on aloitettava vaa’alta: kenkä on nyt kevyempi kuin koskaan, miesten US 9 painaa 240 grammaa. Painon pudotuksen takana on monia syitä, joista näkyvin on päällisen vaihtuminen selkeän kaksikerroksisesta ja erilaisista vahvikepaloista kootusta uudenlaiseen, yhdestä palasta koostuvaan päälliseen. Samalla kaikki vahvikkeet on karsittu minimiin ja jäljelle jääneetkin on kiinnitetty ns. hitsaamalla, toisin sanoen päällinen on lähes kauttaaltaan saumaton.

Toinen dessun laihdutuskuurin taustatekijä, FluidRide-välipohja, on yhteinen Kayanolla ja Trainerilla. Uudessa välipohjassa jalkapohjaa lähempänä oleva materiaali on hieman jämäkämpää, jotta tuntuma paranee eikä katoa liiallisen upottavuuden sekaan, kun taas lähempänä maata välipohja on. Samalla uusi FluidRide on huomattavasti aiempia ASICSin välipohjia kevyempi.

Kengän pohjakin on kokenut mullistuksen uuden DuoSolen myötä. Päkiän alta löytyy uudenlaista kumiseosta, joka tarjoaa lisäpitoa kovempiin vauhteihin ja märemmille alustoille.

Nyt olen jo ehtinyt juoksemaan molemmilla pari lenkkiä ja täytyy sanoa, että olen tyytyväinen molempien kenkien kehityssuunnasta. Kayano on tullut selkeästi kevyemmäksi sekä alustatuntuma on aavistuksen napakoitunut ja pohja on hieman edellisiä rullaavampi. Vasta useamman lenkin jälkeen uskallan kuitenkin arvioida, kuinka hyvin nämä muutokset ovat pitäneet ja parantaneet Kayanoa omassa luokassaa, tuettuna ja hyvin vaimennettuna pk-kenkänä, vai ovatko muutokset vieneet kenkää jo täysin tuntemattomille vesille.

Trainerin ensituntumat ovat myös erittäin positiiviset. Kevyt ja rullaava ovat olleet päällimmäisiä ajatuksia, mutta katsotaan seuraavien lenkkien ja treenien jälkeen kuinka monikäyttöiseksi tämä oranssi paholainen osoittautuu.

Kuvat: ASICS

2 comments

Kommentoi

Kommentit