Asicselta uutuuksia kevyiden kenkien ja kisakenkien osastolle

Sateisena päivänä, penkoessa komeron perukoilta trikoita lenkille lähtiessä ja kummasti ylimääräisten kilometrien jäädessä juoksematta, on hyvää aikaa kaivella tietoa uutuuskengistä. Aika pläjäys sitä löytyikin, niin tämän syksyn kuin ensi kevään malleista. Tulevina viikkoina ASA:ssa siis ilmestyykin varmaan tavallista enemmän previkoita juoksukengistä, mikä varmasti ilahduttaa ainakin minua ja Joonasta.

Nyt esittelyssä ovat Asicsen ensi vuoden alussa ilmestyvät kevyiden kenkien uutuudet, myöhemmin vuoron saavat tuettujen mallien uudistukset.

Super J33

33-sarjalla Asics pyrki pääsemään osaksi matalampidroppisten, taipuisampien ja osittain kevyempien kenkien markkinoita. Tässä vaiheessa en vielä osaa sanoa kuinka hyvin tavoitteessa onnistuttiin. Nyt mallisto saa kuitenkin jäseneksensä myös tuettuja kenkiä Asics Gel Super J33:n muodossa. Tuki vaikuttaa tässä tapauksessa olevan enemmän pieni vakauttaja sitä kaipaaville tai pidempien lenkkien avuksi kevyisiin ja löysiin kenkiin vasta totutteleville.

Ylipronaatiotuki on muodostettu valmistajalle perinteisellä Dual Density -välipohjalla, jossa sisäsyrjässä on hieman jäykempää tavaraa kuin ulkosyrjässä.

Kengässä on myös aiemmin esittelemämme FluidAxis-teknologia, jolla alun puheiden perusteella pyrittiin vakauttamaan kenkää sivuttaissuunnassa, samalla kun jalan luontaista liikettä vahvistettiin. No, ilmeisesti tuplavarmistus on JP 33:ssa homman nimi.

Kenkä on erittäin kevyt, vain 204 grammaa. Se on siis jopa kevyempi kuin valmistajan Suomessa tunnetuin kisakenkä, DS Racer. Droppi on Lyte-33:sta tuttu kuusi millimetriä (kantapää 20 mm ja päkiä 14 mm), mikä sijoittaa sen varsin yleiseen kevyiden ja naturalististen kenkien ylätasoon, ennen nolladroppisia ja nelimillisiä.

Hyper Speed 6

Asicsin tunnetuin kisakenkä, Hyper Speed, uudistuu ensi vuodeksi versioon kuusi. Uutuus on keventynyt merkittävästi vitosversiosta, (HS 5: 208 g –> HS 6: 156 g).

Suurimmat muutokset kengässä ovat päällisessä, jossa tukielementtejä on vähennetty ja muutettu saumattomasti kenkään liitetyiksi eli hitsatuiksi. Myös verkkopäällisen mesh näyttää muuttuneen hieman ohuemmaksi, joskin samalla verkkorakenne on tullut hieman edeltävää mallia tiheämmäksi.

Ulkopohja on myös kokenut muutoksen, kun keskikohtaan on tehty pieniä lovia. Tämä on luultavasti myös yhtenä syynä painon pudotukseen. Muuten välipohjan muutoksista ei meillä tällä hetkellä ole tietoa, joten näiltä osin jäädään odottelemaan lisäinformaatiota ja käyttökokemuksia.

Nähtäväksi jää, kuinka paljon nämä muutokset ovat muuttaneet kengän istuvuutta ja juostavuutta. Tuskin Asics on kuitenkaan lähtenyt täysin mullistamaan näin suositun kengän tuntumaa, vaikka edeltävää versiota ei jostain syystä Yhdysvaltojen markkinoilla julkaistukaan.

Naisia ilahduttavana muutoksena Hyper Speed julkaistaan nyt molemmille sukupuolille erikseen eli lestejä tulee olemaan miehille ja naisille omat.

Toivottavasti Ryan Hall pääsee tämän tossun siivittämänä takaisin ennätyskuntoonsa.

Lähteet: Running Warehouse, Running-Style ja Asics

Kommentoi

Kommentit