Asics GT-2170 – Parasta parantamassa

Kuten jo Asicsin Kayano 18 esittelyssä tuli selväksi, on Kayano yleensä kokenut suurempia muutoksia kuin pikkusisarensa 2000-sarja. Tänä vuonna vastaavaa linjaa voidaankin perustella oikein hyvällä syyllä, koska GT-2160 valittiin Runner’s Worldin vuoden 2011 Editor’s Choice -malliksi.

Kayano on perinteisesti ollut kengistä vaimennetumpi ja jäykempi kautta pohjan, kun taas 2000-sarjassa on ollut Kayanoa voimakkaampi ylipronaatiotuki ja taipuisampi päkiä. Olisikin mielenkiintoista vertailla, miten tuet eroavat tämän vuoden malleissa, kun yksi Kayanon merkittävimmistä uudistuksista tapahtui juuri ylipronaatiotuessa.

Ei GT-2170 kuitenkaan ole sama kenkä kuin voittoisa edeltäjänsä vaan uudistuksia on tapahtunut sekä pohjassa että kengän yläosan päällisessä. Yläosasta kengästä on poistunut muutamia, Asicsin sanoin ”kosmeettisia päällyksiä (overlay)”, mikä on vähentänyt kengän painoa (ennen 12oz/336g, nyt 11.4oz/319.2g, miesten koko 9). Päällysten poistamista korvaamassa on nauhojen pujotusreikien ja niiden vahvikkeiden muutos hienovaraisemmiksi ja yksilöllisemmiksi. Uusien pujotusreikien ja vahvikkeiden tavoitteena on saada aikaisempaa yhtenäisempi – ja siis parempi – kiristyminen jalan yläosassa.

Kengän pohjaan on lisätty koko matkalle ohjausjärjestelmä Full-Length Guidance Line, joka pyrkii auttamanaan jalan liikettä luonnollisemmaksi kantapäästä (alastulo) päkiälle (ponnistukseen). Tämän ohjausjärjestelmän toimivuudesta on toki vaikea sanoa mitään ilman testaamista, mutta toimiessaan uudistus on varmasti tervetullut; jalan liike ei koskaan voi olla liian sulava.

Näitä kahta merkittävämpänä muutoksena pidän kuitenkin lisääntynyttä kantavaimennusta. Aiemmin 2000-sarja on ollut vaimennukseltaan ja tuntumaltaan Kayanoa jämäkämpi, mutta 2170-kengässä kantaan on lisätty vaimennusta. Tämä uudistus voi tehdä juoksemisesta vielä mukavampaa kuin edeltäjissä, mutta kysymykseksi jää, kuinka paljon uusi vaimennus vaikuttaa kengän kimmoisuuteen.

2170 tarjoaa siis taattua 2000-sarjan tukea ja jämäkkyyttä, mutta testiryhmämme jää pohtimaan muutosten vaikutusta kengän rullaavuuteen.

Jarno

Lähteet: asicsamerica.com / runningwarehouse.com

Kommentoi

Kommentit