Asics Gel-Nimbus ja Gel-Cumulus mopokortti-ikään

Tänä vuonna Asicsen neutraalien tossujen kaksi kestosuosikkia, Gel-Cumulus ja Gel-Nimbus, ovat päässeet jo viidensiintoista versioihin. Nämä mopokortti-iässä olevat mallit uudistuvat yleensä suhteellisen maltillisesti, niin myös tällä kertaa.

Kattavamman kokonaiskuvan saamiseksi kannattaa tutustua tämän esittelyn ohella Cumulus 14 ja Nimbus 14 arvosteluihin. Paljastuksena mainittakoon, että molemmat olivat hyvin vaimennettuja ja neutraaleja pk-kenkiä.

Asics Gel-Nimbus 15

Tämä neutraalien tossujen lippulaiva on tänä vuona saanut sopivan kuuloisia uudistuksia: vaimennusta on muutettu ja lisätty. Asics ei siis ole lähtenyt kikkailemaan dropeilla tai löysyyksillä vaan on pitäytynyt perusasioissa. Tämä onkin varmasti hyvä idea, ottaen huomioon kengän suosion.

Suurin muutos kengässä on välipohjassa, jossa perinteinen SoLytestä ja Geelistä rakentuva ratkaisu on korvattu uudella FluidRide- ja Geeli-tekniikalla. FluidRidessa ylempi osa välipohjasta on yhdistelmä kumia ja EVA:a ja alempi osa on pelkkää EVA:a. Tämän ideana on tehdä ylemmästä osasta mukavampi, kun taas alemmassa kumiseos on jätetty pois keveyden ja tuntuman takaamiseksi.

Päälliseen on Nimbuksessa lisättä FluidFit-nimellä kulkeva tukirakenne eli päällisen tukielementtejä on lisätty ja samalla ne on laitettu kulkemaan useisiin eri suuntiin. Tällä ratkaisulla tavoitellaan luonnollisesti parempaa istuvuutta.

Kolmas uudistus on perinteisempi kannan ja päkiän geelivaimennuksen lisääminen. Luvassa pitäisi siis olla entisestään vaimennetumpi kenkä, jonka istuvuus on pyritty varmistamaan. Tämä kaikki lisää painoa hieman, mutta vain noin 6 grammaa.

Uudistukset eivät ehkä ole täysin nykyisen trendin mukaisia, mutta Nimbuksesta tykkäävien keskuudessa voisin hyvinkin kuvitella moisten uudistusten vetoavan, etenkin jos juoksutuntumaan ei ole kajottu kenkää jäykistämällä.

Tässä esittelyvideokengästä, jossa kahteen minuuttiin on saatu mahtumaan uskomattoman paljon erilaisia tekniikoita

Asics Gel-Cumulus 15

Cumulus on näistä kahdesta kokenut maltillisemmat uudistukset, kuten yleensä näiden kahden kohdalla käy. Kengässä on toki lisätty sekä päkiän että kantapään geelivaimennusta.

Cumuluksen välipohjaan ei kuitenkaan ole tehty yhtä merkittäviä muutoksia kuin isoveljeensä. Cumuluksessa suurin mullistus on pohjallisen sekä välipohjan kaikkein ylimmän kerroksen materiaalien muuttaminen entistä pehmeämmiksi, jotta saataisiin vielä pehmeämpi tuntumaa jalkojen alle.

Kolmas uudistus Cumuluksessa on päällisten tukielementtien vähentäminen ja niiden tekeminen saumattomiksi. Jälkimmäinen on mielestäni aina hyvä asia, koska se vähentää ärsytyksen ja hankauksen mahdollisuutta.

Myös Cumulus on saanut muutaman gramman lisäpainoa.

 

Kaiken kaikkiaan molemmat kengät siis uudistuvat. Nimbus siirtyy uusilla tekniikoilla tuttuun suuntaan, kun taas Cumuluksen uudistukset vaikuttavat perinteisemmille materiaalien parantamiselle. Katsotaan, josko mallit tulisivat ASA:lle testiin ja kestosuosikeista pääsisi kertomaan omia mielipiteitä.

Lähteet: runningwarehouse ja Asics

2 comments

Kommentoi

Kommentit