Asics Gel-1170 – Asicsin parhaiten pidetty julkinen salaisuus

Asicsin kevään 2012 uutuuksista on ASAjo tarjonnut ennakko-odotukset tuetuimmista ja vaimennetuimmista kengistä, Gel-Kayanosta ja GT-2170:sta. Nyt esittelyvuorossa on tuettujen ja vaimennettujen kenkien joukossa usein ohitettava malli, Asics Gel-1170. Kirjoituksessa ei paneuduta niinkään mallin uudistuksiin vaan esitetään muutama huomio 1000-sarjan yleisestä käyttötarkoituksesta.

Millainen kenkä tämä 1170 sitten on? Asicsin mallistossa 1000-sarja  sijoitetaan yleensä harmaaseen välitilaan, kevyemmäksi versioksi vaimennetummista ja tuetummista isoveljistään/-sisaristaan, ja toisaalta raskaammaksi kengäksi kevyemmestä monikäyttöklassikosta, DS Trainerista (josta on myös ilmestynyt uusi malli kevääksi 2012, DS Trainer 17). 1000-sarjaa ei kuitenkaan tulisi nähdä pelkästään kuristettuna versiona jämäkämmistä kollegoistaan vaan kengällä on varsin osuva käyttötarkoitus, joka vain usein sivutetaan..

Kengän käyttötarkoitus hahmottuu, yllätys yllätys, sen ominaisuuksista. 1000-sarjan kengät ovat kauttaaltaan kevyemmin vaimennettuja, vähemmän tuettuja ja taipuisampia kenkiä kuin isosisarensa. Näiden ominaisuuksien ansiosta kenkä on huomattavasti rullaavampi ja kimmoisampi kenkä juosta kuin jämäkämmät mallit. Tämä juoksemisen keveys tekee 1000-sarjasta oivan vaihtoehdon sekä enemmän juokseville että vasta-aloitteleville. Mikäli on vasta aloittamassa juoksuharrastusta ja on mahdollisuus päästä juoksemaan muillakin kuin asvalttiteille, on 1000-sarja oiva vaihtoehto. Toisaalta enemmän juokseville 1000-sarjan ansiona pk-kengäksi on sen ketteryys yhdistettynä hieman reilumpaan vaimennukseen, jolloin pk-kengän ominaisuudet eivät poikkea niin paljoa kevyemmistä kengistä.

Ominaisuuksien lisäksi 1000-sarjasta tekee harkitsemisen arvoisen sen hinta, kenkä on  Asicisin (hieman kalliisti hinnoitelluista) juoksukengistä halvin. Kenkää löytää usein myös alennuksesta, ja poikkeuksena muihin Asicsin kenkiin, kokojakin on usein vielä jäljellä. Seuraavan kerran asioidessasi urheiluliikkeessä tai -sivulla, kannattaa myös 1170 pitää  mielessä. Kenkä sai myös vuodenvaihteessa RunnersWorldin Best Buy palkinnon.

Uudistuksena 1170-mallissa kengän välipohjaan on lisätty kerro jämäkämpää vaahtoa tukemaan holvikaarta ja ehkäisemään ylipronaatiota, samalla kun välipohjan muotoilua kannalta holvikaarelle on muutettu. Käsituntumalla 1170 onkin jäykempi ja voimakkaammin tuettu kenkä kuin edeltäjänsä.

Jarno

Lähteet: asics.fi/runnersworld.com

1 comment

Kommentoi

Kommentit