Aqua Sphere-laseilla parempi uintinäkymä

Olen kokenut hyvien uimalasien löytämisen haastavaksi. Vaikka olen kokeillut eri valmistajien malleja, yleensä aina jossain vaiheessa uintitreeniä alkaa tuntua, että lasit painavat ikävästi silmiä. Haussa on ollut tiiviit, mutta käytössä mukavat uimalasit. Italialaisen Aqua Spheren lasit ovat saaneet suosiota triathlonistien keskuudessa. Minä päätin kokeilla Aqua Spheren Vista Ladies-mallia.

aqua-sphere-vista-ladies
Vista on matalaprofiilinen maski ja se kuuluu Aqua Spheren uusimpiin malleihin. Lasit ovat olleet käytössä erittäin hyvät. Ne asettuvat tiivisti kasvoille, mutta eivät paina eivätkä vuoda. Linssien koko ja hyvä optiikka saavat aikaan 180 asteen näkyvyyden. En ollut edes osannut kaivata laajempaa näkymää uidessa, mutta olen kokenut sen mukavaksi parannukseksi allasuintiin. Varsinkin ruuhkaisina aikoina on miellyttävää, kun näkee paremmin missä muut uimarit menevät. Vista-maski on tavallisia uimalaseja suuremmasta koostaan huolimatta hyvin kevyt. Erityisen hyvä piirre on kätevä Quick-Fit-säätö, jonka avulla remmin saa säädettyä nopeasti sopivaksi myös lasien ollessa päässä.

aqua sphere-lasit

Kisatilanteeseen moni haluaa virtaviivaisemmat lasit, jotta veden vastus saadaan mahdollisimman pieneksi. Laseja valitessa kannattaa muistaa, että triathlonuinti on enemmän tai vähemmän kontaktilaji, varsinkin pääjoukossa. Jos iskuja kasvoihin tulee, on yleensä vähemmän kivuliasta jos käytössä on silikonireunaiset lasit eikä kovareunaiset kilpauintilasit. Aqua Sphereltä löytyy myös Vistaa virtaviivaisempia laseja, kuten Kayenne- ja Kaiman. Näissä malleissa linssivaihtoehtoja on tarjolla enemmän kuin maskeissa. Koska avovedessä uidessa pitää tähystää merkkipoijuja, altaassa toimiva kirkas linssi ei välttämättä ole optimaalinen ulkona. Varsinkin aurinkoisella säällä tummennettu tai peililinssi toimii kirkasta paremmin. Aqua Spheren laseja on saatavana sekä kotimaisista että ulkomaisista verkkokaupoista.

Kuvat: Aqua Sphere http://www.aquasphereswim.com/

Kommentoi

Kommentit