RikuAltra Halo – lisää älyä jalkoihin

Yhdysvaltojen Wasatch-vuorilta alkunsa saanut Altra ei vielä ole juoksukenkämarkkinoilla varsinaisesti suuri peluri. Sen tuotteisiin törmää kuitenkin tasaisesti seuratessa erilaisia juoksukenkäjulkaisuja ja onpa niitä myynnissä Suomessakin muutamassa erikoisliikkeessä, vaikka suurten ketjujen hyllyssä niitä ei vielä näekään.

Altran tarina perustuu lyhyesti kahteen kivijalkaan. Ensimmäinen näistä on nolla-droppi, joka alkaa olla jo melko lailla peruskauraa. Toinen on anatomisesti muotoiltu varvasboksi, joka ei pakota varpaita luonnottomaan ”terävään” kärkeen. Näiden kahden seikan avulla Altra pyrkii auttamaan juoksijoita juoksemaan niin kuin luonto tarkoitti ja näin tekemään juoksusta helpompaa sekä vähentämään vammoja.

Altra Halon välipohjassa on sensorit, jotka välittävät tietoa juoksijan askeleesta.

Altra Halon välipohjassa on sensorit, jotka välittävät tietoa juoksijan askeleesta.

Näihin samoihin teeseihin nojaa myös Altran uusi Halo, jossa on kuitenkin mukana vähän muutakin. CES-messuilla esitellyn Halon välipohjassa on sensorit, jotka välittävä älypuhelin appiin tai uuteen iFit urheilutietokoneeseen tiedot askeleen iskukohdista, askeleen kadenssista sekä askeleen iskuvoimasta.

Tarkoituksena on, että näillä tiedoilla juoksija voi aktiivisesti kehittää juoksutekniikkaansa luonnolliseen suuntaan ja näin ehkäistä vammoja. Usein väärä juoksutekniikka paljastuu vasta ongelmien myötä ja vääränlaisesta tekniikasta poisoppimiseen kuluu aikaa.

Altran Halot tulevat kauppojen hyllyyn tämän vuoden lopulla ja myyntihinta liikkuu oletettavasti noin kahden sadan euron tietämillä.

Lähde: useita
Kuvat: Businesswire

Kommentoi

Kommentit