Adidas Springblade – Ja vuoden 2013 erikoisin uutuus on…

Adidaksen Boost vaikutti vielä muutama päivä sitten yhdeltä merkittävimmistä juoksukenkäuutuuksista tänä vuonna. Nyt kuitenkin Adidas lataa puita pesään kengällä joka pokannee erikoisimman uutuuden tittelin vuonna 2013.

Adidaksen uudessa springbladessa on jouset pohjassa

Adidas Springbladen pohjassa on nimensä mukaisesti jouset. 16 jousta on valmistettu polymeeristä, joka on riittävän kovaa palauttaakseen askelenergiaa, mutta riittävän taipuisaa ollakseen erittäin kestävää. Jouset eroavat toisistaan myös sen mukaan, missä kohtaa ne ovat. Kannan jouset vaimentavat paremmin iskua kun taas päkiän jouset palauttavat enemmän eteenpäin suuntautuvaa energiaa. Jouset on suunniteltu vastaamaan käyttäjän painoa ja näin pienissä naisten kengissä on kevyemmät jouset kuin suuressa miesten parissa. Siinä missä Boostin tehtävä on tuottaa pitkäkestoista tasaista vaimennusta on Springbladen ajatus enemmän räjähtävässä energianpalautuksessa.

Adidaksen uudessa springbladessa on jouset pohjassa

Kun kenkä ei ole jalassa näyttää sen pohja melko korkealta ja näin sivuttaissuunnassa epävakaalta. Kuitenkin jalassa jouset ovat varmasti melko painuneet eikä korkeuseroa tavallisiin kenkiin varmaankaan ole paljoa. Kuitenkin on selvää, että tällainen kenkä on kotonaan teillä eikä sillä ole asiaa kovinkaan epätasaisille alustoille.

Adidaksen uudessa springbladessa on jouset pohjassa

Springblade miellyttää kyllä ainakin omaa silmää erikoisuudellaan. Springblade tulee myyntiin elokuun alussa (ainakin jossain päin maailmaa) ja sen jälkeen kuultaneen enemmän käyttökokemuksia. Miten on jalkineen painon kanssa, entä kestävyyden eri olosuhteissa jne? Vaikka Springblade on mielenkiintoinen tuote ovat erilaiset erikoispohjat on usein jääneet kuriositeeteiksi. Toivottavasti Springblade ei vie koko valokeilaa Boostilta, joka saattaa olla pidemmällä aikavälillä pienoinen mullistus jalkineiden välipohjamateriaaleissa. Hintaa Springbladella on noin 180 euroa.

Adidaksen uudessa springbladessa on jouset pohjassa

Lähteet ja kuvat: Adidas.com, gizmodo.com

Kommentoi

Kommentit