Adidas Samba on uusin klassikkokengän golf-versio

Tämä golfkenkäuutuus ei ole enää aivan uunituore, mutta ASA:laisten mielestä ansaitsee tulla mainituksi myös miedän sivuilla. Jo jokin aika sitten kirjoitimme Niken legendaarisesta Dunk Low -kengästä, joka oli päivitetty golfkengäksi. Tänä vuonna golf-kentille ilmestyy toinenkin tuulahdus menneisyydestä kun Adidaksen Samba näkee päivänvalon myös golfversiona. Ja ajankohta tälle jutulle on sopiva, sillä Samban lanseeraus sattuu mukavasti tähän huhti-toukokuun saumaan.

Ensimmäiset Sambat syntyivät vuonna 1950 ja niiden alkuperäinen käyttötarkoitus oli sisäjalkapallo (futsal syntyi vasta paljon myöhemmin). Sittemmin siitä on tullut Adidaksen eniten myyty kenkä heti Stan Smithien jälkeen.

Adidaksen legendaarinen samba on päivitetty golfkengäksi

Golf Samba on materiaaliltaan synteettistä nahkaa ja on vedenpitävä kuten golfkengältä odottaakin. Sen pohja on ohennettu, jotta pelaaja pääsee vielä lähemmäs kenttää ja saa näin paremman tuntuman alustaan. Pohjassa on kuusi ruusuketta.

Suomesta en ainakaan vielä ole kenkää bongannut, mutta netistä sitä näyttäisi saavan noin 100 euron hintaan. Saatavilla on myös rajoitettu Majors Collection, jonka lisäarvo on lähinnä rajoitetussa saatavuudessa. Ne ovat numeroitu ja niitä on maailmassa vain 1950 paria per väri hintaan n. 120 euroa pari. Värit ovat huikeat. Niiden suhteen kannattaa varmasti toimia nopeasti…

Adidaksen Samba golfkengän major-versiot

Kyseessä ei varmasti ole kaikista teknisin golfkenkä, mutta Samban maineen tuntien on syytä uskoa, että sillä on jotain annettavaa myös golfviheriöille.

Kuvat ja lähteet: www.zappos.com, uncrate.com, Wikipedia ja golfdigest.com

1 comment

Kommentoi

Kommentit