adidas miCoach Elite – lisää teknologiaa jalkapallokentälle

Arctic Sport Addictsin sivuillakin on julkaistu viime aikoina useampi artikkeli tuotteista, joilla mitataan urheilijoiden suoritusta reaaliajassa. Ehkäpä viimeisimpänä Niken paranneltu + -järjestelmä.

Adidaksen miCoach Elite-järjestelmä on tuorein ja ehkä mielenkiintoisin lisäys tähän tuoteryhmään. MiCoach on jo pitkään ollut Adidaksen teknologia-osaston sydän ja sitä on nähty esimerkiksi f50 jalkapallokengässä. Nyt kuitenkin homma nostetaan uudelle tasolle, kun miCoach tuodaan kokonaisen joukkueen käyttöön kerralla.

Uudessa Adidas miCoach Elite -systeemissä jokainen pelaaja kantaa mukanaan pientä lähetinyksikköä, joka on kiinni lapaluidenvälissä tiukassa kompressipaidassa, jota pidetään peliasun alla. Paita puolestaan on täynnä sensoreita, joilla mitataan mm. kiihtyvyyttä ja pelaajan sykettä.

 Adidas miCoach Elite seuraa kokonaista jalkapallojoukkuetta

Kentän laidalla valmentaja saa reaaliajassa tiedon pelaajan juostusta matkasta, sykkeestä, nopeudesta, kiihtyvyydestä, sijainnista kentällä sekä pelaajan voimasta. Kaikki tämä välitetään jämäkän keskusyksikön kautta valmentajan iPadiin. Kaikkia näitä tietoja voidaan käyttää ainakin alkuvaiheessa parantamaan pelaajien harjoittelua. Näin voidaan entistä paremmin ja reaaliaikaisemmin kehittää pelaajien harjoittelua ja esim. säästää pelaajia harjoituksissa pitkän kauden aikana. Tähän se ei kuitenkaan jää…

Adidas miCoach Elite seuraa kokonaista jalkapallojoukkuetta

Amerikkalainen MLS jalkapallosarja ottaa teknologian käyttöön kaikille joukkueille vuonna 2013. Näin ollen jokaisessa ottelussa jokainen pelaaja kantaa tätä miCoach-sensoria. Vaikka jalkapallossa teknologiaa hieman vierastetaankin, on sanottava, että olisihan se katsojana mielenkiintoista nähdä esim. pelaajan ja maalivahdin sykkeet rangaistuslaukauskilpailussa mm-skabojen välierässä. Ensimmäinen täysin miCoachin kattama ottelu pelataan rapakon takana 25.7. ja silloin nähdään, minkälaisia sovelluksia katsojille on kehitetty.

Kuvat ja lähteet: adidas.com, gearpatrol.com

1 comment

Kommentoi

Kommentit

  1. Kuulostaa mielenkiintoselta setiltä! Hauskaa statistiikkaa varmasti saadaan irti ja myös paljon kehityskohteita.