adidas lanseeraa syyskuussa uuden Smart Run rannetietokoneen

Kuulin perjantaina, että adidas on lanseeraamassa tämän vuoden aikana heidän toistaiseksi kehittyneimmän GPS tietokoneen/sykemittarin. Marraskuussa Suomen markkinoille on tulossa adidaksen myCoach-sarjan Smart Run juoksukello, joka on tehty yhteistyössä ISPO awardseissa performance kategorian voittaneen Mio:n kanssa. Smart Runin ranteesta optisesti tapahtuvan sykkeenmittauksen sanotaan olevan tarkkuudeltaan jopa EKG:hen verrattavissa.

Smart Run vaikuttaa olevan ensimmäinen adidaksen kello, josta löytyy kaikki modernit GPS rannetietokoneen ominaisuudet. Siitä löytyvät perus suorituksen aikaiset ja jälkeiset toiminnot (matka, aika, nopeus, väliajat, vauhti, historia yms.) sekä reittiopastus ja ääniohjaus. Värillinen kosketusnäyttö on kustomoitavissa käyttäjän preferenssien mukaan ja näytön näkymään voi vaihtaa helposta pyyhkäisemällä. Mittariin on myös mahdollista ladata netistä cardio- ja voimaharjoitteluohjelmia.

adidas smart run

Ajatuksena on ollut ilmeisesti tehdä GPS rannetietokone, joka on täysin langaton. Syke kun mitataan ranteesta ja kellon 4GB:m kovalevyltä tulevat musiikit voi soittaa langattomasti bluetoothin kautta. Bluetoothin lisäksi kellosta löytyy myös WLAN, jonka kautta kello myös päivitetään. Kello lanseerataan virallisesti syyskuussa ja ensimmäisenä sen pitäisi olla juoksijoiden käsissä marraskuussa New Yorkin maratonilla.

Hinnasta ei vielä ole tietoa, mutta jos pitäisi heittää joku valistunut arvaus niin ainakin ominaisuuksien puolesta Smart Run voisi pyöriä ehkä Suunnon Ambit-malliston hintaluokassa tai hieman sen alapuolella. Toimiiko sykkeenmittaus ranteesta todella niin tarkasti, että se toimii myös urheilussa ja etttei kellon liike ei häiritse mittausta? Toivottavasti saamme kellon testiin, jotta saamme tähän ja muita toimintoja koskeviin kysymyksiin vastaukset.

3 comments

Kommentoi

Kommentit

  1. Kyllä Apple tuo pian jonkun tarran tai pikku rannekkeen, josta pulssitso menee suoraan iPhoneen. Ihme ellei semmoista tule.
    VTT:kin keksiskelee…