Adidas DryDye -paidat säästävät vettä ja luontoa

Kuten monet muutkin urheilubrändit, etsii Adidaskin jatkuvasti keinoja tehdä omasta toiminnastaan kestävämpää. Siinä missä Nike tekee vaatteita kierrätysmateriaaleista, pyrkii Adidas tekemään itse valmistusprosessista hieman vähemmän luontoakuluttavan.

Adidas käyttää luontoasäästävää drydye-teknologiaa

Adidas on alkanut valmistaa vaatteita thaimaalaisen Yeh Groupin kanssa. Teknologian nimi on Adidas DryDye ja siinä väri tartutetaan vaatteen kuituihin paineistetun hiilidioksidin avulla veden sijaan. Adidaksen mukaan vaateteollisuus käyttää kahdessa vuodessa välimeren verran vettä vaatteiden värjäykseen. Vettä kuluu erityisesti esi- ja jälkikäsittelyssä ja samassahan sekoitellaan jäätävät määrät jos jonkinlaisia kemikaaleja.

Adidas käyttää luontoasäästävää drydye-teknologiaa

Uusi DryDye menetelmä ei siis käytä lainkaan vettä ja Adidaksen toisella vuosineljänneksellä valmistamat 50 tuhatta T-paitaa ovat jo säästäneet 1 200 000 litraa vettä. Myös kemikaalien määrä sekä energiantarve on onnistuttu puolittamaan.

Adidas käyttää luontoasäästävää drydye-teknologiaa

DryDye –teknologiaa tullaan käyttämään muissakin Adidaksen vaatteissa kuin t-paidoissa lähitulevaisuudessa. Alla on video, jossa DryDyestä kerrotaan lisää…

Lähteet: adidas.com ja gizmag.com

Kommentoi

Kommentit