Adidas adizero tour – Adizerot ilmestyvät myös golfkentille

Golfkierrokset kestävät kauan – liian kauan, jos minulta kysytään. Tästä ajasta osa kuluu seisoskellessa, mutta kierroksella tulee myös käveltyä noin kymmenen kilometrin verran eli jalkoja joutuu siirtelemään yllättävän paljon. Hyvät golfkengät ovatkin mitä tärkein varuste golffarille, slicettömän driverin, yhden putin -putterin ja greeniosuma-rautojen lisäksi. Hyvälle kengälle on varmasti monia määritelmiä, mutta termit kevyt ja tukeva osunevat monen kriteereihin. Tällaiset ominaisuudet tarjoavia kenkiä on ASAssa esitelty jo monelta eri valmistajalta, mutta tässä lisävaihtoehtoja hiihtoladuille pohdittavaksi: adidas adizero tour.

Adizero-mallisto on adidaksella se kaikkein kevyin sarja, oli kyse lajista kuin lajista. Golfkengissä tätä mallistoa ei aiemmin ole tarjottu, mutta jokin on saanut saksalaisfirman päät kääntymään, ja nyt keveyttä on tarjolla myös kolopalloilijoille. Adizero tourissa on paljon adizerolle tuttuja elementtejä, kuten sprintweb, sprintskin ja sprintframe. Sprintweb on päällisen vahviste, joka tarjoaa tukea sivuttaisliikkeessä. Sprintskin on päällisen päällimmäisin kerros, joka tuo mukanaan vedenpitävyyden ja kulutuskestävyyden. Sprintframe on tuttu jalkapallo- ja juoksukengistä (sen ideana on tarjota sekä tukea sivuttaisliikettä vastaan että ohjata askeleen alastulemisesta syntyvä energia ponnistukseen), mutta tässä mallissa se on kaikkien aikojenkevyin ja ohuin. Framen keveyden mahdollistaa uskoakseni golfin aiheuttamien vääntöjen keveys suhteessa vaikkapa juoksuun tai jalkapalloon, jolloin sen ei tarvitse olla niin paksu kestäkseen rasituksen.

Aiemmista adizeroista poiketen kenkä tarjoaa käyttäjälleen valinnanvaraa pohjallisen ja sitä kautta painon suhteen: kevyempi pohjallinen tarjoaa vähemmän vaimennusta kuin painavampi eli käyttäjä voi valita haluaako hän hieman lisäpehmeyttä vai kestävätkö jalat kävelyä hieman vähemmälläkin toppauksella. Oikeastaan kengän ominaisuuksista ainoastaan yksi pisti silmääni kysymyksiä herättävänä, luvattu superohut iltti. Adidaksen iltit, etenkin adizeroissa, ovat perinteisestikin jo hyvin ohuita, joten toivottavasti tässä ei ole grammojen viilaamisen johdosta menty äärimmäisyyksiin. Viisi tuntia puristavilla kengännauhoilla kun voi harmittavasti saada sen ratkaisevan putin menemään ohi. Toivottavasti asia ei kuitenkaan ole näin, ja iltti tarjoaa riittävän pehmusteen.

Adidas_Adizero_Tour_rajaytys

Adizero tour vaikuttaa siis varsin lupaavalle, kunhan se ei olisi painon vuoksi uhrannut golfkenkien tärkeimpiä ominaisuuksia: mukavuutta ja tukea. Jos nämä asiat ovat kunnossa, on kolmanneksen kevyempi kenkä varmasti hyvä vaihtoehto (toivottavasti piakkoin alkaville) golfkierroksille.

Lähteet: adidas ja gearpatrol

Kommentoi

Kommentit