Adidas adizero primeknit – Myös adidas tuo markkinoille kudotut kengät

Olympialaiset ovat nyt virallisesti avattu ja komeasti avattiinkin! Adidas otti kuitenkin avajaisiin varaslähdön ja julkisti viime viikon torstaina mielenkiintoisen kenkäuutuuden: adidas adizero primeknitin. Kengässä on lähdetty samoille linjoille kuin aiemmin mainitsemassamme Niken Flyknit -mallistossa eli päällinen on kudottu täysin yhdestä palasta. Näin valmistettu päällinen on täysin saumaton ja samalla kengästä tulee todella kevyt. Kenkä näyttäisi myös sisältävän sprintframen, joka tuo sekä tukea että kimmoisuutta askellukselle. Samainen järjestelmähän on tullut tutuksi alunperin adidaksen nappiksista, josta se on vähitellen tehnyt tuloansa myös juoksukenkiin, kuten adizero f50 ja feather 2 malleihin. Pohja näyttäisi myös sisältävän DPS-kumiseosta, joka puolestaan on tuttu adizero malliston adioksen, pron ja hagion pohjista. Näistä spekseistä voimme päätellä primeknitin olevan tarkoitettu nopeampaan menoon. Painosta tai muista ominaisuuksia emme ole vielä saaneet tietoa, mutta fiksataan ne sitten tähän postiin, kun saamme ne käsiimme.

Tätä tarkempia tietoja kengästä ei vielä ole meille kantautunut, eikä moisen hypistely ole aivan helppoa. Kenkää on tällä hetkellä saatavilla vain ja ainoastaan adidaksen Lontoon myymälästä, osoitteessa 10 Newburg Street. Kenkää on tarjolla punavalkoisena rajoitettu 2012 parin erä. Nämä värit tulevat tutuksi näiden olympialaisten aikana muiden adidaksen sponsoroimien urheilijoiden jaloissa. Hintaa kengälle on kertynyt hieman tavallista juoksukenkää enemmän, Yhdysvaltain markkinoille syksyllä rantautuessaan (eri väreissä) kengän hinnaksi tulee 250 dollaria, siis noin kaksikertaa tavallista jenkkikenkää enemmän.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, josko kenkää näkyisi jo maratonilla juoksijoiden jaloissa, mikäs olisi sen parempi mainos kengälle kuin olympiavoitto. Mitään varmaa tietoa meillä ei vielä ole, mutta saattaa olla, että onnistumme saamaan parin testiin ja sekös olisikin messevää!

Tässä vielä pieni maistiainen kenkien julkistustilaisuudesta:

Lähteet: www.adidas.com/primeknit, www.runnersworld.com, www.just-style.comhttp://www.sneakerfiles.com

1 comment

Kommentoi

Kommentit