Tiistai-treeni ja loppuviikon loma

On kuulkaas hyvä viikko menossa. Ulkona on reilut parikymmentä astetta lämpöä, huomenna lupailivat mittarin näyttävän 24 astetta. Niin, että terkku vaan New Yorkin intiaanikesästä! Juuri nyt pidän elämästä.
Viikko alkoi vähän viileämmillä lukemilla, askel siis hetkeksi taaksepäin. Treenailtiin tiistaina maratonporukalla ensin sisätiloissa Helsinki Core Trainersilla ja siirryttiin sen jälkeen Kaivopuiston rantaan juoksentelemaan. Kirpakassa syysilmassa ei enää tarjennut ilman hanskoja ja aluksi tuntui, että pitkähihainen ja takki oli liian ohut kombo. Lämmittelykilometrien aikana hytinä onneksi kuitenkin loppui. Ohjelmassa oli lämmön ja palauttelun välissä sessiollinen intervalleja. Tahti oli sen verran leppoisa, että tekniikka pysyi melko oukkidoukisti kasassa. Jotenkin kaikki tuntui taas niin hyvältä (paitsi pohkeessa, joka on Helsingin urheiluhierojien Katan mukaan ”naurettavan jumissa”, mutta siis muuten). Oli raikas ilma, kevyt kenkä (haha, vitsikästä, tiedän) ja kivoja ja kannustavia treenikavereita. Hämmentävää, miten joskus aikaisemmin niin työlään tuntuisesta juoksemisesta on salakavalasti tullut yksi lempparitavoista viettää aikaa. Toivon endorfiinien ja innon kantavan ensi (vähintään) kesään saakka.
astoria park
Taivastelun ja toiveiden kautta tähän hetkeen ja lämpöaallon hellimään amerikkalaiskaupunkiin. Kone laskeutui eilen, mukaani pakkasin lenkkarit – tietty. Lennon aiheuttamaa turvotusta juoksin pois aamulla läheisessä Astoria Parkissa Queensissa. Shortsit pääsivät takaisin jalkaan ja pitkähihainen oli liikaa. Pitkän istumisen jumiuttamat lihakset aukesivat edes vähän ja jetlaginen pääkoppa virkistyi. Astorian puisto on ihan jeppis peruslenkkipaikka: löytyy kohtalaisessa kunnossa olevaa polkua ja ihan kunnon juoksuratakin, jos tartanille kaipaa. Paikalliset näyttivät suorittavat kävelylenkkinsäkin radalla, mitä en ihan ymmärrä, mutta pääasia kai, jotta liikkuvat. Puiston kiertäminen kerryttää kilometrejä parin verran, joten vähän joutuu samaa luuppia hinkata kunnollisen lenkkipituuden saavuttamiseen. Vaan mikäs siinä hinkkaillessa, kun samalla voi ihailla tämmöisiä näkymiä East Riverille:
esat river

Huomenna on sitten luvassa matalatehoista kestävyysurheilua New Jerseyssä. Ilokseni huomasin, jotta alueelta löytyy oma kauppansa niin Nikelle kuin adidaksellekin. Rahan kuluttamisen ohella ajattelin kuluttaa lähipäivinä vielä lisää lenkkareitteni pohjia, kohteena keskuspuisto. Lupaan raportoida molemmat urheilusuoritukset, aavistan vahvasti, kumpi on kuluttavampi.

Kommentoi

Kommentit