LauraTestissä adidas pure boost x

Vihdoin pääsen kirjoittamaan adidaksen pure boost x -uutuuskengistä! Näitä naisille suunniteltuja kenkiä onkin suunniteltu oikein antaumuksella kolme vuotta ja juhlallisesti vielä niin, että suunnittelijoina on ollut naisurheilijoita.

Naisilta naisille, mikä kuulostaa jotenkin vähän naiivilta, mutta on oikeasti tietysti hieno asia. Kenkien koko suunnitteluvaiheessa on siis otettu huomioon naisten vaatimukset ja mieltymykset niin muotoilun, värin, suorituskyvyn, istuvuuden kuin toimivuudenkin suhteen. Hassua siksi, että eikö tuon kaiken huomiointi suunnittelussa pitäisi olla itsestäänselvyys? Naisjuoksijoiden liikkeitä arvioitiin päästä varpaisiin ARMIS teknologian avulla, joka mahdollistaa vartalonliikkeiden tarkkailun tarkemmin kuin mikään muu laite.

AQ6680_01_standard

AQ6680_43_detail

Sain kengät testiini jo hyvissä ajoin viime kesän lopussa ja kenkien ilme oli itselle heti hyvin siro ja naismainen. Se oli myös sen verran erikoisen näköinen, että kiinnostus heräsi heti.

Alkulenkeistä lähtien oli selvää, että pure boost ei ole tarkoitettu kovinkaan hc-juoksuharjoitteluun tai kovinkaan pitkille matkoille vaan antaa lähinnä mukavan kepeän tunteen jaloille citylenkeillä ja lyhyemmillä pyrähdyksillä. Testien edetessä kengät kuitenkin yllättivät monipuolisuudellaan.

Testit

Omat testit sisälsivät alkuun n. viiden kilometrin kieppeillä olevia juoksulenkkejä sekä kävelylenkkejä. Käytin kenkiä viime kesän lopulla ja syksyllä kuivilla ja lämpöisillä säillä kevyen rakenteensa ja hengittävyytensä vuoksi. Talvella pure boostit lojuivat täysin käyttämättöminä, kunnes keksin ottaa ne mukaan sisätreeneihin. Siellä niille aukesi aivan uudet mahdollisuudet matolla, salilla ja jumpissa.

Matolla juoksin näillä muutamaan otteeseen lämmittelyt ennen salitreeniä, johon ne soveltuvat hyvin ja toimivat moitteettomasti myös itse salitreeneissäkin. Viime aikoina kengät ovat alkaneet eksyä jalkaani myös ryhmäliikuntatunneille, joissa toimivat pääosin hyvin, mutta esimerkiksi paljon hyppyjä ja juoksua sisältävässä Bodyattackissa, holvikaari väsyi ja kipeytyi.

Ylläoleva mielestäni kiteyttääkin kenkien monipuolisuuden ja se soveltuu hyvin nykyajan naisille, jotka harrastavat monipuolista liikuntaa ja joista juoksu on vain yksi osa.

Juoksutuntuma

Välipohjamateriaali on kokonaan boost-materiaalia ja kengät ovat kovin kevyet ja sirot (paino 184g/ koko UK 5,5). Se voi juoksun kannalta olla hyvä tai sitten todella huono. Hyvä tämä oli omissa testeissä lyhyillä lenkeillä ja huono, kun matkat/ tunnit pitenivät. Vaikka omaan melko korkeaan holvikaareen kenkien voimakas muotoilu ja holvikaaren tuki tuntui alussa hyvältä, pidemmillä lenkeillä ja juuri tuossa hyppyjä sisältävässä jumpassa se ei enää toiminut. Kävelylenkeillä taasen oikein erinomaisesti. Sinällään jo kenkien muotoilu tekee sen, että askel pysyy erittäin hyvin rullaavana ja kengät vievät askelta eteenpäin. Täyspitkä kumipohja tuo pitoa erilaisilla alustoilla niin asvaltilla ja matolla kuin sisätiloissakin.

AQ6680_04_standard

AQ6680_05_standard

AQ6680_03_standard

Istuvuus

Kengät ovat lestiltään kapeat ja sukkamaisen suuaukon kautta kovinkin istuvat ja jopa tiukan tuntuiset. Päällisosan Mesh-materiaali antaa kuitenkin periksi ja mahdollistaa sen, että kengät muokkautuvat moneen jalkaan sopiviksi. Nauhoitus on lyhyt ja ei kovinkaan paljon lisätukea tuo, sillä päällinen on jo itsessään sen verran napakka.

Uskoisin, että tämä on malli, joka ei ihan jokaiselle naiselle sovi, mutta niille joille sopii, se on rakkautta ensi kokeilulta!

AQ6680_02_standard

AQ6680_41_detail

AQ6680_42_detail

Ulkonäkö

Mielestäni kenkien minimalistinen ulkonäkö on perinteestä poikkeava ja herättävät huomiota muotoilunsa takia. Väritys pinkki-sininen on sinänsä ihan kiva, mutta kovin tyypillinen. Tämä oli kuitenkin suunnittelussa todettu väriksi, jonka naiset valitsivat mieluisammaksi väriyhdistelmäksi juoksukenkiä valitessa. Täytyy siis tyytyä enemmistön mielipiteeseen ja odotella seuraavaa versiota, joka voisi minun puolesta olla vaikka ihan yksivärinen.

Nämä kengät pakkaisin kaupunkilomalle – eivät paina juuri mitään ja taipuvaisuuden ansiosta on helppo sulloa pieneenkin matkalaukkuun – ja vielä näyttävätkin kaupunkiin kelvollisilta!

Kuvat: adidas

Kommentoi

Kommentit