Rennompaa treenailua pääsiäisviikolla

Talvinen sää, työkiireet ja pääsiäisherkut tekivät kuluneesta treeniviikosta todella kevyen. Jälkikäteen ajateltuna kevyt viikko teki varmasti hyvää kropalle ja pääkopalle. Vietimme pääsiäistä Kauhajoella Etelä-Pohjanmaalla. Alkuperäinen tarkoitus oli ottaa cyclocross mukaan reissulle, mutta talvisten sääennusteiden vuoksi jätin fillarin kotiin. Pitkänä perjantaina tein kevyen juoksulenkin, mutta muutama treeni tuli kyllä jätettyä tällä kertaa väliin. Ennen pääsiäistä olin työmatkalla, jonka vuoksi myös alkuviikosta tuli levättyä.

Tiistaina tein pitkästä aikaa intervallitreenin juosten. Alkulämittelyjen jälkeen tein 10 noin 400 metrin vetoa varsin talvisessa säässä. Takapakkia ei ole ainakaan tullut tulosten valossa viime vuoteen verrattuna vaikka juoksumäärät ovat jääneet pienemmiksi. Treenistä jäi kokonaisuutena todella hyvä fiilis ja juoksu kulki mukavasti. Intervallitreenejä oli tarkoitus jatkaa ennen Prahan Marathonia.

Maanantaina tein pidemmän pk-lenkin cyclocrossilla. Kävin tsekkaamassa Solvallan tien, jota on kunnostettu noin vuoden verran. Tien varteen tehdään leveä pyörätie, jota voi hyvin hyödyntää omissa treeneissä. Tieremontti oli melkein valmis ja vain muutama kilometri oli vielä tekemättä ennen Solvallan Urheiluopistoa. Solvallantie sopii erinomaisesti pyörätreeneihin ja se tarjoaa Suomen oloihin varsin mukavan korkeuseron.

Viikon treenailut:

Ma 2.4. – Circuit Training, 50min

Ti 3.4. – Juoksu, intervalli, 55min

Ke 4.4. – Lepo

To 5.4. – Lepo

Pe 6.4. – Juoksu, pk – 1h 10min

La 7.4. – Lepo

Su 8.4. – Lepo

Ma 9.4. – Cyclocross, pk, 2h 30min

Tänään alkanut treeniviikko tulee olemaan suhteellisen raskas. Viikonloppuna olen menossa HelsinkiTriathlonin perinteiselle kevätleirille Vieurumäen Urheiluopistolle. Tästä viikosta pitäisi tulla monipuolinen ja kova tuntimäärien suhteen!

Keväistä treeniviikkoa kaikille!

Kommentoi

Kommentit