LauraprjctASA ylös sohvalta mies: Kesätauko vietetty ja Tough Viking lähestyy!

prjctASA miesporukka sai heinäkuussa viettää melko rauhallista kesätaukoa. Toki liikuntahaasteita laitettiin ryhmälle viikottain ja kommentointia käytiin Facebook-ryhmässä tauonkin ajan, mutta yhteistreeneihin palasimme tällä viikolla. Maanantaina pakenimme ruuhkaista Eltsua Töölönlahdelle ja teimme vauhtikestävyystreenin.

IMG_2560

Kerkko saa kuvata ja kommentoida maanantain treeniä:

Maanantaina 17.8 ”kesäloma”tauko vihdoin ohi ja äijät laitettiin taas tositoimiin. Kyllä sitä odotettiinkin. Koko porukka piti päiväkirjaa Facebookin kautta omatoimisesta harjoittelusta ja tsemppasivat myös sitä kautta toisiaan. Maanantaina harjoituksen teemana oli juoksu ja eritoten vauhtikestävyys. Eltsun kentän ruuhkien takia paikkana tällä kertaa Töölönlahden alue. Paikkavalinta oli mielestäni erittäin hyvä. Sen verran ihmisvilinää, että juostessa saa muutakin ajateltavaa.

Teemana tosiaan vauhtikestävyys ja pidemmällä rasituksella. Yhteensä neljä kierrosta Töölönlahtea ympäri omalla maksimivauhdilla. Kolmen minuutin palautus kierrosten välillä. Ensimmäinen kierros tehtiin lämmittelyn merkeissä rauhallisella tahdilla. Kierroksen pituus n. 2200m.

Liikkeelle Finlandiatalon kohdalta ja reitin ainoa nousu, joka vielä todella jyrkkä, oli Linnunlaulun kohdalla. Tässä kohtaa syke lähes maksimissa ja mukavasti lasketellen siitä alamäkeen. Lauran hyvillä vinkeillä tämän mäen suorittaminen sekä ylös, että alas onnistui todella hyvin. Loppumatka rullasi mukavasti puistomaisemia pitkin takaisin Finlandiatalolle. Pieni hengähdys ja uusi kierros käyntiin. Viimeisellä kierroksella alkoi jo kropassa tuntumaan todella rankasti. Erik toimi hyvänä ”jäniksenä” jolloin omakin juoksu kulki huomattavasti paremmin. Tästä on hyvä jatkaa ja kohta olemmekin jo Tough Vikingin vaatimassa kunnossa.

IMG_2546

IMG_2564

Ensi maanantaina jatketaan lihaskuntotreenien merkeissä. Onneksi silloin on mukana myös valokuvaaja, pahoittelut näistä puhelimella otettujen kuvien heikosta laadusta.

Ryhmässä on hieman vajetta kesän jälkeen, kun miehet ovat omissa harrastuksissaan (salibandy ja jalkapallo) innostuneet telomaan hieman itseään. Toivotaan, että nämä ruhjeet paikataan ennen 5.9. Tough Viking –kisaa ja koko jengi voisi olla kasassa lähtöviivalla (ja mieluiten myös maaliviivalla).

****************

Keskiviikkona treenejä laajennettiin Itä-Helsinkiin, jossa Laura ja Milla vetivät viime vuotiseen tapaan kaikille avoimet Tough Viking -yhteistreenit. Myös tänä vuonna Lauran ja Millan Tough Viking -treenejä on ollut kahdet: kesäkuussa Malminkartanon portaille ja nyt elokuussa Kivikossa. Mainio paikka tuo Kivikon liikuntapuisto ja etenkin siellä oleva esterata, joka oli keskiviikko-illan päätreeni.

IMG_2595

FullSizeRender1

FullSizeRender IMG_2608

Koska väkeä oli paikalla iloksemme reilusti yli sen, mitä rata vetää, jaoimme porukan puoliksi yhteisten lämmittelyjen jälkeen. Toinen puoli lähti suorittamaan varsinaista treeniä Millan kanssa radalle (5 x rata läpi) ja toinen puoli jäi tekemään lihaskuntotreeniä Lauran kanssa – ja tämän jälkeen porukoiden vaihto. Jälleen näki, kuinka porukassa on voimaa. Treeni ei varmasti ollut ihan sieltä helpoimmasta päästä ja iltakin oli melko kuuma, mutta jokainen taisteli sen läpi kunnialla!

Ainakin valmentajille jäi iloinen ja positiivinen vaikutelma illan treenistä. Oli jälleen mukava vierailla Tough Vikingin -treeneissä. Kiitos jokaiselle mukana hikoilleelle! 🙂

IMG_2601

IMG_2607

prjctASA on ArcticSportAddicts.fi -sivuston järjestämä toinen kuntoprojekti. Ensimmäinen projekti Liikettä niveliin nainen! toteutettiin vuonna 2014 ja mukaan valittiin 6 naista. Vuonna 2015 kohteena on 10 miestä ja teemana Ylös sohvalta mies! Valmentajina toimivat Laura Enroth ja Milla Hurri.

test4you Reebok-Delta-BeMoreHuman Logo toughviking-official-reebok-blackBG

1 comment

Kommentoi

Kommentit