LauraOn aika summata yhteen prjctASA – Liikettä Niveliin Nainen! -kuntoprojekti

Arctic Sport Addicts järjesti tänä keväänä ensimmäisen maksuttoman, naisille kohditetun kuntoprojektin, jonka valmentajina toimivat Personal Trainerit ja liikunnan ammattilaiset Laura ja Milla. Haku projektiin toteutettiin helmikuussa ja hakemuksia satelikin kiitettävä määrä. Mukaan valittiin kuusi naista, joista valitettavasti Meri joutui jättämään projektin puolessa välissä kesken.

Projekti alkoi maaliskuussa alkutesteillä ja kolmen kuukauden aikana treenattiin yhdessä sekä kuntosalilla että juoksun parissa. Tapasimme myös muiden kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvien teemojen ympärillä, yhteensä 10 kertaa. ASAn sivuilta voi lukea jokaisesta tapaamiskerrasta erikseen, jutut löytyvät hakusanalla prjctasa.

Liiketta niveliin c

IMG_0439

Liiketta niveliin e

Ella ja Laura A.

IMG_0602

IMG_0609

Kesäkuussa vietimme projektin päättäjäisiä, vaikka viralliset lopputestit tytöillä on luvassa vielä elokuussa. Kuten jo aiemmin tällä viikolla todettiin, osa porukasta jatkaa syyskuussa järjestettävään Tough Viking -kisaan eli ainakin yksi valmentajien projektille asettama tavoite täyttyi: treeni-innon säilyminen myös projektin jälkeen 🙂

Parhaiten palauttetta projektista osaavat kuitenkin antaa siinä mukana olleet henkilöt eli annetaan suunvuoro Ellalle, Essille, Saijalle, Suville ja Virpille.

Ella

Huikea projekti takana! Yllytyshulluja koko jengi, ihan mahtavaa! Se energia, jolla naiset olivat mukana kantaisi kauas. Kantaa kauas. Onneksi pääsin mukaan, ja onneksi lähdin. Sain valtavasti eväitä harjoitteluun ja hyvinvointiin. Sain hikoilla ja haastaa itseni useaan otteeseen. Minähän pystyn mihin vain! Endorfiini on minun addiktioni.

Meillä oli onnea, kun saimme sparraajiksi osaavia ammattilaisia. Suuri kiitos heistä jokaiselle. Tämä ei jää tähän.

_DSC2785

_DSC2815

_DSC2795

Essi

Lievä paniikki on ehkä oikea termi kuvailemaan fiiliksiäni, kun kuulin, että olin päässyt mukaan tähän projektiin, samoin sitä ensimmäisen tapaamisen ja treenien odotuksen tunnetta. Paniikki kuitenkin laantui melko nopeasti, viimeistään kuntotestissä hikoillessa ja huomatessa, kuinka mukavaan ja kannustavaan porukkaan olin päässyt mukaan. Kannustavuus ja porukan yhteishenki onkin tsempannut todella paljon, esimerkiksi silloin, kun porrastreeneissä olin lähes varma, että veto loppuu kesken eikä jalka nouse enää seuraavalle portaalle, tai kun piti vielä muutamat vatsat rutistaa jumpatessa Millan tehorääkkiä.

Kokonaisuutena tämä projekti on tuonut minulle paljon uskoa itseeni, tehokkaat juoksijankädet, lisätehoja omiin harjoitteluihin niin juoksussa kuin peruslihaskuntotreeneissä ja lisää ymmärrystä kokonaisvaltaiseen terveelliseen elämään. Ravintsemusta ja hyvinvointia käsittelevät luennot, Eevskun vierailu, kaikki ne juoksutreenit upeiden valmentajien seurassa, ihanankamalat yhteisjumppatreenit, omalla painolla tehtävät harjoitteet ja vesijumppa. Suvi, Ella, Saija, Virpi, valkut Laura ja Milla, sekä Anna-kuvaaja. Siinä ne tämän projektin parhaat palat. En jättäisi pisaraakaan hikeä vuodattamatta, ja uskon että näitä naisia kohtaan vielä treenien merkeissä, koska jokaisella meistä taitaa olla liikkumisen into kasvanut melkoisesti.

Kiitos.

IMG_0797

Saija

Hymyilyttää heti kun alkaa miettimään tätä projektia.  Oli todella kannustavaa huomata kun toisilleen tuntemattomat tyypit nitoutuivat nopeasti yhteen ja kuinka periksiantamattomia naisia näin treenien aikana. Parasta projektissa oli mielestäni juuri se jokaisen rehellisyys omaa fyysistä kuntoaan kohtaan, valmentajien  Lauran ja Millan ymmärtäväisyys ja mieletön tsemppi sekä sen myötä upeisiin saavutuksiin yltäminen, yhdessä.

Oma motivaationi koheni projektin aikana huimasti ja siihen vaikutti juurikin se, että näki jokaisen tiimiläisen antavan parastaan, oli elämäntilanne tai fyysinen kunto mikä tahansa. Ja se mieletön välitön energia, jolla Laura ja Milla meitä ohjasivat, antoi perspektiiviä omaan treenaamiseen: Kun toinen antaa minulle arvokasta aikaansa, jotta minä voisin paremmin, vähintä mitä voin tehdä, on treenata oikealla asenteella. Kaikki on kuitenkin loppupeleissä kiinni minusta itsestäni.

Sain arvokasta tietoa ravinnosta, kehonhuollosta, treenitekniikoista ja yleisesti hyvinvoinnista sekä viimeisenä, muttei vähäisimpänä: upeat treenikaverit! Eikä unohtaa voi mieletömiä vierailevia ammattilaisia, joiden voimin hikoiltiin tekniikkatreeneissä, metsässä, rappusissa, mäissä, altaassa, salilla, puistoissa jne. Vaikka projekti virallisesti loppuikin, jatkamme epävirallisesti kohti Tough Viking joukkuekisaa, jonne lähdetään kisaamaan neljän tiimiläisen voimin syyskuun alussa. Tavoitteena on mennä yhdessä, onnistua jokaisessa esteessä ja päästä maaliin suu hiekassa.

Haikein, mutta niin onnellisin mielin, kiitos kaikesta, etenkin Supervalkuille, Lauralle ja Millalle!

10169411_10152175359166194_745780482911735539_n

10415632_10152175360581194_4188088448132558481_n

10426600_10152175370436194_455294951793387077_n

Suvi

Ylipäätään koko projektiin mukaan lähteminen tuntui isolta päätökseltä. Hakemuksen sisään jättäminen oli hauska ja toteutuskelpoinen idea, mutta kun valinnasta ilmoitettiin, kädet alkoivat tärisemään ja alkoi pelottamaan. Päällimmäisenä mielessä kummitteli mielleyhtymä itsestä punnertamassa hikinaamassa itselle epämukavassa tilanteessa samalla, kun ammattikuvaaja yrittää parhaansa mukaan löytää sopivaa kuvakulmaa tilanteen ikuistamiseen. Kotona käytiin keskustelu siitä kuinka monta poissaolotuntia projekti tulisi vaatimaan, ja kun perheen tuki tuli puolelleni, ei ollut ainuttakaan tekosyytä, jonka varjolla olisin voinut kieltäytyä. Ajattelin, että ”nyt se on menoa”.

Kun vihdoin tapasimme valmentajat ja muun poppoon oli ilmiselvää, että kaikkia jännitti ja että kaikilla muillakin oli enemmän tai vähemmän ”tilanne päällä”. Siitä vahvistui itsellekin käsitys siitä, että ihmiselämässä vaan sattuu ja tapahtuu sillä tempolla, että oikeasti se, minkälaisia ajankäyttövalintoja tekee on hyvin pitkälti kiinni omista ratkaisuista.

Jälkeenpäin analysoiden huomaan, että sama pelko ja epävarmuus toistui jokaikisen treenikerran alussa. Pystynkö tähän? En osaa. En jaksa. Mutta treenien jälkeen hyvät fiilikset vain voimistuivat. Ja nyt tässä koneella istuessa ihmettelen sitä mihin kaikkeen oikein pystynkään, ja kaiken näköistä taivutusta sitä kolmekymppinen oppiikin. Treenien myötä jaksaminenkin kasvoi niin vauhdilla, että välillä joutui oikein ihmettelemään, että kuka tätä mun kroppaa oikein ohjaa. Luottamus itseen ja toisiin kasvoi yhteisten hetkien myötä.

Sanoinkuvaamattoman tärkeäksi nousi myös meidän valmentajien omistautumisen määrä. Laura ja Milla osoittautuivat aivan mahtaviksi naisiksi, vaikka aluksi kauhulla odotin, että he ovat aivan liian urheiluhulluja syömisfriikkejä yltiöpositivisteja, niin, ja lisäksi aivan liian hyvännäköisiä. Ja siis ovathan ne kyllä sitä kaikkea, mutta se mikä meitä naisia yhdisti oli kyllä joku paljon syvempi ymmärrys maailmanmenosta ja kuunliikkeistä.

Näin lopuksi haluaisin vielä jakaa yhden projektista oppimani asian: Hyvinvointi ei ole itsestäänselvyys ja onnellisuudesta ei automaattisesti seuraa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Joka päivä on vaan otettava hetkiä itselle oli ne sitten hyvää ravintoa, hiljainen viisiminuuttinen tai vaikka liikuntaa. Arvostus omaa kehoa kohtaan ei rakennu hetkessä ja jeesiä on tarjolla. Pitää vaan rohkeasti sanoa ”joo” siellä, missä aiemmin on automaattisesti kaikunut itsestäänselvä ”en mä”. Kiitos kaikille projektissa mukana olleille ja kiitos ASA tästä huikeasta mahdollisuudesta.

_DSC1311-2

Virpi

PrjctASA:n aikana kaksi hyvin kliseenomaista lausetta muuttuivat kohdallani todeksi:

1: ”Kaikki pitää lähteä itsestä.” Vaikka aloitin projektin jännittyneen innostuneesti ja mieli avoinna, niin pitkittyneet sairastelut ja muutenkin rankat viikot tuntuivat pitävän minut melkein entistä tiukemmin sohvalla. Into ei selvästikään löytynyt pelkästään siitä tiedosta, että ”nyt on ainakin kaikki puitteet kohdallaan”. Pikkuhiljaa aloin kuitenkin inspiroitua yhteisistä treeneistämme, luennoista, koko ASA-jengistä, ja huomasin valitsevani ruokakaupasta terveellisempiä vaihtoehtoja sekä lähteväni oma-aloitteisesti juoksemaan ja salille. Liikkuminen alkoi tuntua hauskalta – ja mikä tärkeintä, välttämättömältä osalta viikko-ohjelmaani. Kroppa janosi liikettä ja motivaatio kasvoi sitä myötä, kun pienetkin tulokset alkoivat näkyä mm. lenkkipolulla ja tenniskentällä.

2: ”Pyri pysyvään elämänmuutokseen.” Projektin loppuvaiheessa tajusin hyvin selkeästi, että matka kohti pysyvää elämänmuutosta alkaa sillä hetkellä, kun liikkumisesta alkaa nauttia. Eikä se välttämättä tapahdu ihan hetkessä. On huima ero lähteä juoksemaan sen takia, että haluaa juosta vähän edelliskertaa kovempaa tai koska siitä tulee hyvä fiilis kuin vastahakoisesti ja vain siksi, että ON PAKKO polttaa lounaspatongista kertyneet kalorit. Kun juhannusaattona tajusin jalkojeni suorastaan janoavan mäkiselle mökkitielle, tajusin, että olennainen askel kohti pysyvää elämänmuutosta oli otettu.

Suurkiitos Arctis Sport Addicts siitä, että mahdollistitte tämän upean projektin. Kiitos myös yhteistyötahot, vierailevat luennoitsijat ja treenauttajat ja ennen kaikkea upeat valmentajamme Milla ja Laura, jotka vaativat meiltä paljon, mutta tekivät työnsä suurella sydämellä.

Tässä vaiheessa on myös valmentajien helppo olla tyytyväisiä ja kiitollisia projektista. Se antoi enemmän kuin olisimme voineet kuvitella. Kiitos Liikettä Niveliin Naiset, parempaa porukkaa ei ensimmäiseen pilottiin olisi voinut saada.

Haluamme lämpimästi kiittää myös kaikkia yhteistyötahoja, jotka ennakkoluulottomasti lähtivät mukaan ensimmäistä kertaa järjestettävään projektiin. Kiitos myös ASAn vieraileville valmentajille Joonakselle,

_DSC1049

_DSC0907

_DSC0930

Tuukalle ja Laurille

IMG_0833

IMG_0938

IMG_0959

10292140_10152187051692858_2655739964443773132_n

Sekä Jarnolle.

_DSC1258

_DSC1264

_DSC1211

Kiitos Eveliina,

_DSC9838

_DSC9921

_DSC9962

Anne Kukkohovi ja Sami Sundvik.

_DSC1141

_DSC1182

Kiitos Forever HerttoniemiYoogaia.com, Reebok ja Deski.fi 

IMG_0478

IMG_0407

IMG_0988

Kiitos Break Sokos Hotel Caribia.

sokoshotelcaribia

_DSC2576

_DSC2554

_DSC2468

_DSC2728

Kiitos Footbalance,

_DSC0787

IMG_0530

IMG_0523

CCS-tuotteet

IMG_0736

sekä Terranova ravintolisä.

Liiketta niveliin r

Loppuun vielä erityismaininta valokuvaaja-Annalle, joka on vastannut näistä upeista kuvista koko projektin ajan. Kiitos Anna Jarske!

Valmentajat Laura ja Milla kiittävät ja kumartavat. Sen voimme jo tässä vaiheessa kertoa, että jatkoa on luvassa. Pysykää siis kuulolla, prjctASA palaa pian!!

prjctASA_laura_milla

Kommentoi

Kommentit