Juoksutiimin ensitunnelmia valmentajien silmin

Arctic Sport Addictsin juoksutiimi on nyt kokoontunut kaksi kertaa ja osa  on jo juossut ensimmäisen kympin testinsä. Ensimmäisillä kerroilla olemme keskittyneet tiimiläisten juoksutekniikan kuvaamiseen ja analysointiin, minkä lisäksi olemme aloittaneet juoksutekniikan harjoittelun. Koska juoksutekniikka tulee olemaan yksi tärkeimmistä osa-alueista, tulemme kiinnittämään huomiota siihen ja tekemään harjoitteita koko juoksukoulun ajan. Sen takia etenemme tekniikan suhteen todella pienen askelin ja lähdimme liikkelle siitä, kuinka monta asiaa juoksuaskeleessa on ja miten juoksuasentoa voi muuttaa näitä osa-alueita muuttamalla.

Eilisten tekniikkaharjoitusten perusteella voi jo nyt sanoa, että tiimi on erittäin motivoinut ja tekniikkaan ollaan valmiit todella kiinnittämään huomiota, koska muutosta oli havaittavissa välittömästi. Jotta muutos voitaisiin saada pysyväksi, on harjoituksia kuitenkin toistettava lukemattomia kertoja, mutta alku  on ollut ainakin vakuuttava.

Tulemme syksen aikana myös kuvaamaan juoksua lisää, jotta voisimme saada useampia vertailukohtia ja pystyisimme paremmin keskittymään tekniikan  muutokseen.  Tiimiläisiä ei tuntunut haittaavaan myöskään kevyt sade ja tuuli, joka oli ilmeisesti karkottanut lähes kaikki muut Pirkkolasta…

Huomenna on luvassa lisää siitä, mitä ensi viikolla on luvassa. Tarkoitus olisi jatkossa muutenkin avata aina viikonloppuisin seuraavan viikon ohjelmaa. Huomenna ovat myös luvassa tiimin ensimmäiset toiminnalliset harjoitukset Helsinki Core Trainersin johdolla. Villen ja Thomaksen johdolla tulemme treenaamaan niin core- kuin voimapuoltakin läpi syksyn ja kevään.

Kommentoi

Kommentit